Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alfa Romeo Racing test gelijk met bizarre voorvleugel

Kimi Raikkonen stuurde vandaag voor het eerst de nieuwe Alfa Romeo Racing-bolide het circuit van Fiorano op. De camera's naast de baan legden direct enkele eigenaardigheden vast.

Ook bij deze nieuwe Formule 1-auto valt er gelijk wat op. Het team dat tot recent als Sauber bekendstond heeft namelijk een wel heel bizarre voorvleugel op de bolide gemonteerd. Aan de uiteinden lijken enorme happen te zijn genomen. De vijf vleugelelementen houden zo'n twintig centimeter vóór de wing-endplate op te bestaan.

De foto's kwamen sowieso als donderslag bij heldere hemel naar buiten. Waar iedereen erop had gerekend op maandag bij de presentatie pas voor het eerst een glimp op te vangen van de nieuwe bolide, werden de fans in eerste instantie getrakteerd op enkele korrelige spy shots. Later doken er ook foto's van betere kwaliteit op, onder meer via het Twitter-account van de Formule 1 zelf. De in een speciale livery (misschien wel als verwijzing naar Valentijnsdag?) gestoken bolide zal naar verwachting nog flink veranderen wat betreft het uiterlijk. De 'happen' uit de voorvleugel lijken aerodynamisch gezien weinig verantwoord. Het lijkt er dan ook op dat Alfa Romeo Racing nog niet alle geheimen van de nieuwe auto wil prijsgeven.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"