Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alfa Romeo Racing

Alfa Romeo-teambaas: "Domme zet van Verstappen"

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur heeft geen goed woord over voor de actie van Max Verstappen in de eerste bocht van de Grand Prix van België. Hij spreekt van een 'domme zet'.

Raikkonen Verstappen Belgie 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Max Verstappen kende een slechte start, maar probeerde in de eerste bocht het nodige goed te maken. Daarbij kroop hij aan de binnenkant van de La Source hairpin in een te klein gat, met een flinke beuk tegen de Alfa Romeo van Kimi Raikkonen tot gevolg.

Verstappen viel direct uit, terwijl de race van de Fin naar de gallemiezen was: "Het was een domme zet van Verstappen", zo oordeelt Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur dan ook in gesprek met Autosport.com.

"Max kwam helemaal uit het niets, toen men aanremde voor de bocht zat hij zelfs nog achter de Racing Point-bolide van Sergio Perez. Hij probeerde twee auto's terug te pakken, wat gewoon dom is op Spa-Francorchamps. Het is namelijk niet zo dat je op Spa helemaal niet kan inhalen, zoals in Monaco of Hongarije. Hij had kunnen wachten."

Raikkonen kon zijn weg vervolgen, maar niet van harte: "De auto was flink beschadigd, we waren de helft van de vloer van de bolide kwijt", aldus de Franse voorman van het team dat uiteindelijk met lege handen huiswaarts zou keren.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van België

De beladen Belgische Grand Prix is er één waar om meerdere redenen lang bij zal worden stilgestaan. Charles Leclerc hield zijn hoofd koel en verdiende (wat ons betreft) de tien.

Bekijk het album

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez