Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alfa Romeo Racing

"Alfa Romeo vertrekt na 2020 uit de Formule 1"

Het Formule 1-team van Sauber en Alfa Romeo bevinden zich pas in het derde jaar van hun samenwerking, het einde lijkt al nabij. Naar verluidt is de Italiaanse autofabrikant op weg uit de Formule 1.

Raikkonen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Sinds het begin van het jaar is Alfa Romeo Racing enigszins afgezakt. Waar het in de eerste helft van het seizoen nog regelmatig in de punten terechtkwam met Kimi Raikkonen, heeft het inmiddels grote moeite dezelfde prestaties te verwezenlijken. Slechte resultaten zijn echter niet de enige reden dat Alfa Romeo mogelijk op zoek is naar een uitweg.

Volgens Motorsport Week gaat het gerucht dat de autofabrikant zijn sponsoring van Sauber, het Formule 1-team waarop het Alfa Romeo-feestje is gebaseerd, mogelijk na 2020 wil intrekken, omdat het merk op de markt weinig succes kent. Alfa Romeo heeft al jaren te kampen met tegenvallende verkopen, dus het bekostigen van een Formule 1-team is financieel gezien niet zo'n wijze keuze.

Daarnaast zou er achter de schermen onvrede heersen over de samenwerking met Alfa Romeo en Ferrari. Bepaalde mensen binnen Sauber zouden niet tevreden meer zijn met de positie als satellietteam van de Italiaanse sportwagenfabrikant. Voor het akkoord mikte Sauber op een samenwerking met Honda, maar dat idee liep uit op niets.

Hoewel het vooralsnog slechts geluiden zijn, is het historisch gezien niet de meest onvoorspelbare uitkomst. Sauber verloor bijvoorbeeld tien jaar geleden zijn fabriekssteun van BMW, waarmee het op dat moment vier jaar had samengewerkt.

Luister hieronder naar de F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren uitgebreid terugblikken op de Grand Prix van Japan.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde