Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alfa Romeo Racing

"Alfa Romeo vertrekt na 2020 uit de Formule 1"

Het Formule 1-team van Sauber en Alfa Romeo bevinden zich pas in het derde jaar van hun samenwerking, het einde lijkt al nabij. Naar verluidt is de Italiaanse autofabrikant op weg uit de Formule 1.

Raikkonen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Sinds het begin van het jaar is Alfa Romeo Racing enigszins afgezakt. Waar het in de eerste helft van het seizoen nog regelmatig in de punten terechtkwam met Kimi Raikkonen, heeft het inmiddels grote moeite dezelfde prestaties te verwezenlijken. Slechte resultaten zijn echter niet de enige reden dat Alfa Romeo mogelijk op zoek is naar een uitweg.

Volgens Motorsport Week gaat het gerucht dat de autofabrikant zijn sponsoring van Sauber, het Formule 1-team waarop het Alfa Romeo-feestje is gebaseerd, mogelijk na 2020 wil intrekken, omdat het merk op de markt weinig succes kent. Alfa Romeo heeft al jaren te kampen met tegenvallende verkopen, dus het bekostigen van een Formule 1-team is financieel gezien niet zo'n wijze keuze.

Daarnaast zou er achter de schermen onvrede heersen over de samenwerking met Alfa Romeo en Ferrari. Bepaalde mensen binnen Sauber zouden niet tevreden meer zijn met de positie als satellietteam van de Italiaanse sportwagenfabrikant. Voor het akkoord mikte Sauber op een samenwerking met Honda, maar dat idee liep uit op niets.

Hoewel het vooralsnog slechts geluiden zijn, is het historisch gezien niet de meest onvoorspelbare uitkomst. Sauber verloor bijvoorbeeld tien jaar geleden zijn fabriekssteun van BMW, waarmee het op dat moment vier jaar had samengewerkt.

Luister hieronder naar de F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren uitgebreid terugblikken op de Grand Prix van Japan.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"