Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alfa Romeo Racing

Alfa Romeo wil in 2020 weer vooraan het middenveld meestrijden

Het seizoen zit erop en dat betekent voor de teams dat er tijd is om de situatie binnen het bedrijf onder de loep te nemen. Dat deed ook Frederic Vasseur, de Franse teambaas van Alfa Romeo, die zijn Zwitsers-Italiaanse team in 2019 zeer wisselvallig zag presteren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

In Brazilië eindigde Alfa Romeo nog met beide wagens in de punten, maar in Abu Dhabi viel het in Zwitserland gevestigde team ver terug naar achteren. Een typerend beeld voor het jaar van Alfa: "We zijn bij Alfa Romeo al het gehele jaar hard aan het werk, maar helaas komen de resultaten er dan nog niet altijd direct uit. Dat was ook bij ons dit seizoen het geval, in enkele races presteerde we heel goed, om het daarna in andere raceweekenden weer een stuk lastiger te hebben", aldus de samenvattende woorden van Vasseur tegenover de Corriere dello Sport.

"Het is voor ons dan ook zeer belangrijk om volgend seizoen een stuk constanter te worden. Dat is de enige manier om ons weer vast te kunnen bijten in de middenmoot, waar we thuis horen. Onze ambities voor volgend jaar mogen dan ook duidelijk zijn, we hopen vooraan in het middenmoot mee te strijden."

Daarnaast merkte de 51-jarige teambaas nog een lichtpuntje op aan het 2019-seizoen. Het team presteerde namelijk beter dan in 2018. "We pakten in 2019 meer punten dan in 2018 en dat is iets dat mij zeer tevreden stemt. Dat betekent dat we vooruitgang boeken, maar volgend seizoen moeten we nog sneller groeien."

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

1 reactie