Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Antonio Giovinazzi

Alfa-teambaas beschermt Giovinazzi: "Wij hebben teveel fouten gemaakt"

Waar Kimi Raikkonen in de beginfase van het Formule 1-seizoen 2019 de kastanjes uit het vuur moet halen voor Alfa Romeo, daar loopt zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi enigszins achter de feiten aan. De 25-jarige Italiaan, die zijn eerste complete seizoen in de F1 afwerkt, heeft nog altijd geen punten gescoord.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo Racing

Zodoende is Giovinazzi één van slechts drie rijders die nog een nul achter hun naam hebben staan, de andere twee zijn Williams-coureurs George Russell en Robert Kubica. In Azerbeidzjan wist Giovinazzi door te dringen tot het derde kwalificatiesegment, voor hij zijn mooie achtste startplaats verloor vanwege een gridstraf.

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur ziet dat het Giovinazzi niet makkelijk af gaat in de Formule 1 en weet dat het niet honderd procent de schuld van zijn rijder is. "Als je eens naar de eerste vier races van dit jaar kijkt, dan zie je dat Antonio snelheidstechnisch prima mee kon komen. Wij als team hebben helaas teveel fouten gemaakt - er zijn wat problemen geweest met de betrouwbaarheid van zijn wagen."

"In China kreeg hij een gridstraf vanwege het wisselen van de elektronicacontrole", laat Vasseur aan onder meer RacingNews365 optekenen. "Vervolgens heeft hij in Sjanghai de kwalificatie moeten missen. Daarna was er natuurlijk het akkefietje in Bakoe. Het is veel teveel, we moeten hem eens zijn gang kunnen laten gaan. Ik denk dat Antonio zich ondanks alle pech toch ontwikkelt. Ga maar na, hij kwalificeerde zich voor Kimi in Bakoe en zat er in Australië al dichtbij. Zodra wij hem een goede wagen geven, komen de resultaten vanzelf."

Giovinazzi reed inmiddels zeven wedstrijden op het hoogste niveau, aangezien hij in 2017 tijdens twee Grands Prix mocht komen opdraven als vervanger. Ook in zijn eerste twee F1-races scoorde Giovinazzi niet, waardoor hij samen met Russell de het ondankbare clubje 'rijders zonder WK-punten in hun F1-loopbaan' vormt.

0 reacties

    F1-podcast "Zonder Verstappen was Red Bull niet meer dan een subtopper"