© Renault F1

Nieuwsoverzicht

'Alle Formule 1 coureurs zitten binnen drie tienden van elkaar'

08 aug. 2018 07:15 Ruud Dimmers 1 reacties
De Formule 1 is een uiterst competitieve wereld als het aankomt op het talent van de coureurs. De absolute top van de racerij bevindt zich in deze koningsklasse en de onderlinge verschillen qua capaciteiten van de coureurs zijn klein. Echter ben je als coureur aangewezen op het materiaal dat beschikbaar is. Carlos Sainz spreekt zich uit over de zware opgave die het is om wereldkampioen te worden.

Wat is de droom van iedere coureur? Wereldkampioen worden. Deze droom ziet slechts een enkeling in vervulling gaan. Van de twintig coureurs maken er maximaal zes per seizoen aanspraak op een zege. Het aantal coureurs dat in aanmerking komt voor een wereldtitel ligt nog lager.

"Het worden van een F1-wereldkampioen is de zwaarste taak binnen de motorsportwereld. Je hebt slechts één coureur die de titel kan pakken. Daarvoor moet je op het juiste moment bij het juiste team zitten", verklaart Sainz tegenover Auto Motor und Sport.

Aan het talent van de diverse coureurs zal het niet liggen. Geef ze dezelfde auto en de onderlinge verschillen zijn zeer klein weet de Spanjaard. "Alle coureurs die in de Formule 1 rijden zitten binnen drie tienden van een seconde van elkaar."

Volgend jaar zien we Sainz niet meer terug bij Renault, waar hij plaatsmaakt voor Daniel Ricciardo. Zijn huidige werkgever ziet hij niet snel met het eremetaal aan de haal gaan. "De weg naar de top is nog lang voor Renault. Ze moeten nog veel progressie boeken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen