Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2023

Alle manieren om naar de F1 in Zandvoort te reizen

Deze week reizen duizenden mensen af naar Zandvoort voor de Grand Prix van Nederland. De unieke ligging van het circuit zorgt voor een fikse uitdaging op logistiek gebied. De organisatie en haar partners hebben echter ook dit jaar weer goed hun best gedaan om jouw reis naar de badplaats zo vlot mogelijk te laten verlopen. In dit artikel lees je hoe je af kunt reizen naar Zandvoort.

Vervoer f1 bus trein zandvoort formule 1 racingnews365 6
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met de trein naar Zandvoort F1

De Dutch Grand Prix heeft een unieke positie als de enige Grand Prix met een treinstation op korte loopafstand. Gedurende het raceweekend zorgt de NS voor extra treindiensten naar Zandvoort. Zo rijden er tot wel twaalf(!) treinen per uur! De wandeling vanaf NS-station Zandvoort aan Zee naar het circuit duurt slechts een kwartier en is een ervaring op zich, gezien de vele racefans die dezelfde route volgen door een dorp dat compleet is omgetoverd tot race-resort.

NS hanteert een speciale dienstregeling voor dit evenement met veel extra treinen, zodat wachten tot een minimum wordt beperkt. Check voor vertrek de NS-App voor actuele reisinformatie en plan je reis. Je kunt met je OV-chipkaart naar Zandvoort reizen, maar het is ook mogelijk om vooraf een treinticket te kopen. Lees hier meer.

Let op: fietsen in de trein zijn niet toegestaan.

Parkeren F1 Zandvoort

Tijdens de GP van Nederland is niet mogelijk om Zandvoort en de naburige gemeenten met de auto of motor te bereiken. Overweeg daarom een duurzame vervoersoptie. Als je toch met de auto of motor wilt komen, kun je op afstand parkeren en vervolgens overstappen op de bus of fiets.

Pendelbus F1 Zandvoort

Je kunt parkeren in P+R-parkeergarages in Amsterdam, Hoofddorp of Amstelveen (zoals Handelsplein en Buitenplein Amstelveen, Mahler Amsterdam Zuid en Spaarne gasthuis Hoofddorp). Reserveer je parkeerplek op kenteken. Nadat je geparkeerd hebt in deze P+R garages, kun je de bus van Connexxion nemen die je dichtbij het circuit afzet. Deze garages en bijbehorende busroutes zijn elke racedag vanaf 08.00 uur beschikbaar.

Taxi Zandvoort F1

Het is niet toegestaan om bezoekers in Zandvoort af te zetten of op te halen. De aangewezen afzet- en ophaallocaties zijn de P+R-garages in Amsterdam en Amstelveen of lokale bushaltes en treinstations. Van daaruit kun je eenvoudig verder reizen met het openbaar vervoer. Voor diegenen die minder mobiel zijn, raadt de organisatie aan te parkeren bij de Park+Ride in Amsterdam-Zuid of Amstelveen en dan de bus van Connexxion te nemen of gebruik te maken van landelijk touringcar vervoer.

Camper Zandvoort F1

Ten slotte zijn camperstandplaatsen in Zandvoort tijdens het raceweekend bezet. Camperreizigers kunnen daarom niet naar Zandvoort komen of vooraf parkeren tijdens de Dutch Grand Prix. Ook de overnachtingsplaats bij Camperpark N205 is niet beschikbaar. Er zijn echter andere campings en overnachtingsplekken in de omgeving. Vanaf deze locaties kun je de bus nemen of fietsen naar Zandvoort.

Bus Zandvoort F1

Voor inwoners van de regio Amstelland (inclusief Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer) en Haarlemmermeer, evenals Amsterdam Zuidoost, is het openbaar busvervoer een ideale reisoptie. Specifiek voor dit evenement biedt Connexxion een DGP-Dagticket waarmee je direct bij de hoofdingang van Circuit Zandvoort (Gate 1) kunt uitstappen. Dit ticket is voor één persoon geldig op alle Connexxion buslijnen binnen de regio's Amstelland Meerlanden en Haarlem-IJmond. Koop hier je dagticket voor busvervoer van en naar het circuit.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Het strand van Zandvoort. © Unsplash

Op de fiets naar Zandvoort F1

Leg (het laatste deel van) je reis naar Circuit Zandvoort af per fiets! Je kunt je eigen fiets gebruiken, of vooraf of ter plekke een fiets of e-bike huren. In Zandvoort en Bloemendaal aan Zee zijn er gratis fietsenstallingen nabij het circuit beschikbaar.

Voor diegenen die vanuit het noorden, Amsterdam en Haarlem arriveren, zijn fietsparkeerlocaties zoals Monza en Portimao ideaal. Als je vanuit het zuiden komt, zijn Portimao, Baku, Monza of Bahrein handige stopplaatsen in Zandvoort en Bloemendaal aan Zee. Op deze locaties kun je je fiets kosteloos parkeren, dichtbij het circuit. Lees hier meer over fietsen naar Circuit Zandvoort.

Touringcar

Op een relaxte manier naar Zandvoort reizen? Dan is het reizen per touringcar wellicht iets voor jou. Het is mogelijk zelf een touringcar te regelen voor een groep of dichtbij huis plaats te nemen in een luxe touringcar. Met meer dan tweehonderd opstapplaatsen in Nederland (en net over de grens) is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Dankzij gegarandeerde zitplaatsen, geen tussenstops, punctuele aankomst- en vertrektijden en een drop-off slechts vierhonderd meter van het circuit, vormt het touringcarvervoer een uitstekende keuze voor je reis naar de Dutch Grand Prix.

Klik hier om meer te lezen over de opties.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

De start van de F1 GP van Nederland in 2022. © XPBimages

Deelvervoer

Dit jaar kun je ook met een deelscooter of deelfiets naar de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix reizen. Voor gasten uit Haarlem, Hoofddorp en Zandvoort biedt dit een vlotte en handige manier om naar het CM.com Circuit Zandvoort te gaan. Dankzij speciale parkeerzones tijdens het raceweekend kun je je vervoermiddel vlakbij het circuit neerzetten. Zo minimaliseer je je reistijd en geniet je optimaal van je F1-weekend!

Meer weten? Klik hier.

Ook interessant:

Verstappen gaat het onmogelijke doen in Zandvoort

De nieuwste RN365 F1-podcast is er weer. Coronel, Dimmers en host Mosterdijk blikken uitgebreid vooruit op de GP van Nederland, de tweede seizoenshelft en meer. Gaat Max Verstappen het onmogelijke doen? Beluister de podcast hieronder.

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"