Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Alleen in de handen van Verstappen heeft Red Bull de snelste auto'

Wie heeft er de snelste auto dit seizoen? Red Bull of Ferrari? En in hoeverre speelt de coureur daarin een rol?

Dit seizoen zien we iets opvallends als we kijken naar de verhouding van polepositions en racewins. Ferrari was dit seizoen tien keer het snelst op de zaterdag en Red Bull 'slechts' vijf keer. Maar als we kijken naar de snellere auto op zondag, dan komt juist Red Bull met twaalf overwinningen een stuk beter uit de verf dan Ferrari met vier overwinningen. In de Formule 1-podcast van RacingNews365 oppert host Joris Mosterdijk de vraag wie nou eigenlijk de beste auto heeft: Red Bull of Ferrari? "Tijdens de races heeft Red Bull wel de betere auto", begint analist en coureur Tom Coronel. "Het ligt er natuurlijk aan hoe je je auto opzet voor een race. Bij de kwalificatie is de auto on the edge . En bij een auto in de race moet je het gemiddelde een beetje zoeken, want in het begin heb je een goede honderd kilo meer aan boord met brandstof. Je moet natuurlijk ook de banden zien te managen." "De raceauto van Red Bull is erg, erg sterk. Dat is dus wel de auto die je nu moet hebben inderdaad, ze hebben het goed voor elkaar." Onderaan in het artikel is de podcast te beluisteren. Het artikel gaat hieronder verder.

"Verstappen is anders dan alle andere coureurs"

F1-kenner Ruud Dimmers is het eens met Coronel, maar alleen als Verstappen achter het stuur zit van de RB18 en niet teamgenoot Sergio Perez. "Het (de RB18 van Red Bull, red) is de meest veelzijdige auto. Over een enkele ronde zit het heel dicht bij Ferrari. Maar in racecondities zijn ze het snelst in de handen van Verstappen, want zo is het natuurlijk wel, niet bij Perez maar wel bij Max; hij haalt er gewoon meer uit", legt Dimmers uit. "Bij Red Bull zie je dat het gat met Perez gewoon steeds groter wordt. Je gaat als team zoeken naar de optimale rondetijd en het is aan de coureur om dat eruit te halen. Verstappen is wat dat betreft gewoon beter dan Perez." Coronel voegt daaraan toe: "Dit is wat Verstappen is, hij is anders dan alle andere coureurs en daar gaat niemand bij komen, echt niet."

Wordt Mercedes volgend seizoen de concurrent van Verstappen?

Kijkend naar de RB18 en de F1-75 is het grootste verschil, naast dat Verstappen een groot verschil maakt, het managen van de banden legt Dimmers uit. "Ferrari zie je gewoon elke keer terugvallen. De bandenslijtage is bij Ferrari gewoon aanzienlijk hoger." Hij verwacht daardoor zelfs dat niet Ferrari het volgend seizoen op zal nemen tegen Verstappen en Red Bull, maar Mercedes. "Mercedes komt steeds wat dichter bij, wel met vallen en opstaan. Maar volgend jaar hebben ze denk ik een betere auto dan Ferrari. Als je kijkt hoe Russell en Hamilton met die auto kunnen rijden en met die banden om kunnen gaan. Als je het hebt over de grootste concurrent van Verstappen volgend jaar, dan denk ik dat je daar een Mercedes neer moet zetten."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024