Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

"Er zijn gekke dingen mogelijk voor Verstappen en Red Bull in GP Italië"

Jan Lammers sluit niet uit dat Red Bull op Monza een beter tempo kan rijden in verhouding tot Ferrari en Mercedes dan een week geleden tijdens de Grand Prix van België. Volgens Lammers kan en moet men meer inzetten op topsnelheid dan ze op Spa-Francorchamps deden.

Verstappen Belgie 2019
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Op Spa-Francorchamps kon Red Bull eigenlijk niet om een compromis heen. Daar kozen ze voor meer downforce, waardoor ze, even gechargeerd, stil stonden op de rechte stukken. Als ze zich daar echter teveel zouden focussen op de rechte stukken, dan verloren ze sowieso teveel in de bochten", zo begint voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers zijn uitleg in gesprek met RacingNews365.

"Op Monza daarentegen is het heel simpel. Daar kan je alleen maar voor topsnelheid gaan, want in die vele chicanes heb je nauwelijks iets aan downforce. Enkel in de Parabolica zou je met meer vleugel wat terug kunnen winnen, terwijl je in de bochten Lesmo 1 en Lesmo 2 mechanisch nog wel kunt proberen het gebrek aan downforce te compenseren."

Los van het feit dat Max Verstappen achteraan moet starten vanwege een gridstraf verwacht Lammers dan ook best veel van hem en Red Bull Racing: "Voor Verstappen en Red Bull is er van alles mogelijk. Ze hebben natuurlijk die nieuwe motor en Max Verstappen zal erop gebrand zijn iets goed te maken en we weten van hem dat hij altijd sterk terugkomt. Ik denk echt dat er van alles mogelijk is op Monza, maar vooral dat er gekke dingen mogelijk zijn."

"We hebben op andere circuits immers gezien dat de performance van de verschillende motoren soms redelijk dichtbij elkaar zit. Ik verwacht dan ook dat Red Bull én Mercedes dichter bij Ferrari zullen zitten, maar ik sluit ook een opleving van Renault niet uit. Renault zou weleens een hele vreemde dark horse kunnen zijn. De dichtheid van het veld is wat dat betreft enorm toegenomen."

Gevraagd naar wie hij denkt dat er gaat winnen op Monza, komt Lammers desondanks toch bij de rode brigade uit: "We zitten midden in een Ferrari-periode, zo kort na de vakantie. Daarna zal alles mogelijk weer bij het oude zijn, waarbij de onderlinge verschillen wel wat kleiner zijn geworden. Je ziet nu bijvoorbeeld dat ook Mercedes menselijke trekjes vertoont, waardoor de dominantie van dat team bedreigd wordt. Ik denk dan ook dat we een hele leuke tweede helft van het seizoen tegemoet mogen zien."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team