Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alles koek ei tussen Alonso en Honda: "Feliciteerde hen direct na Verstappen"

Wie denkt dat Honda en Fernando Alonso er een gebrouilleerde relatie op nahouden, heeft het mis. De twee partijen kunnen volgens de Spanjaard in tegenstelling tot wat vaak wordt bedacht prima met elkaar door een deur.

Het grote Honda-avontuur begon in 2015 in de Formule 1 bij het team van McLaren, daar waar het te maken kreeg met Fernando Alonso, die bepaald niet op zijn mondje was gevallen. Hij leverde openlijk kritiek op Honda, met als bekend dieptepunt de opmerking: "GP2-engine, GP2-engine!" Het was dit soort uitspraken dat tot op de dag van vandaag deed vermoeden dat Alonso en Honda op gespannen voet leefden, maar zo zit de vork helemaal niet in de steel, zo onthult Alonso in gesprek met Motorsport-Total , even nadat Honda met Red Bull en Max Verstappen de coureurstitel veiligstelde. Hij spreekt van een 'hele goede relatie'.

"Masashi Yamamoto was de eerste die ik feliciteerde na Max Verstappen", aldus Alonso, die bovendien aangeeft dat het Honda van toen niet meer het Honda van nu is: "Toen Honda wegging bij McLaren denk ik niet dat ze in de positie waren om ook maar te dromen van een nieuwe wereldtitel", zei Alonso daarover. "Het management is daarna veranderd. Ze hebben goed werk verricht en de juiste mensen aangetrokken. Ze hebben volgens een nieuwe filosofie gewerkt en dat heeft geholpen. Ik ben dan ook heel blij voor Honda." Sterker nog, Alonso vindt het jammer dat Honda de Formule 1 nu verlaat: "Dat is zeker jammer, maar ik hoop dat ze ooit terug zullen keren." Honda veroverde de eerste titel in de Formule 1 sinds het in 1991 het laatste gezamenlijke succes met Ayrton Senna vierde.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"