Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alles wat je moet weten over de presentatie van Max Verstappens nieuwe Red Bull

De dag waar de fans van Max Verstappen al lang naar uitkeken is aangebroken: de nieuwe Red Bull RB18 wordt vandaag gepresenteerd. RacingNews365 vertelt je alles over de nieuwe auto én de presentatie.

Hoe heet de nieuwe Red Bull?

Geen RB17, maar de RB18. Voor het eerst in haar geschiedenis slaat Red Bull een cijfer over in de typeaanduiding. Reden hiervoor is dat de RB16 uit 2020 in 2021 werd opgevolgd door de RB16B.

Wanneer presenteert Red Bull de nieuwe auto?

Woensdag 9 februari om 17:00 uur start de online presentatie van de nieuwe auto van Max Verstappen en Sergio Perez. De Red Bull RB18 is de opvolger van de zeer succesvolle RB16B. Verstappen, Perez en teambaas Christian Horner zijn aanwezig tijdens een Q&A en Red Bull heeft duizenden fans uitgenodigd om virtueel aanwezig te zijn bij de launch.

Hoe kijk je de Red Bull presentatie?

Er zijn verschillende manieren om de presentatie live te volgen vanaf 16:45 uur. Op RacingNews365 kan je de launch live kijken, maar ook op onze social media kanalen kan je direct meekijken: op Facebook, Twitter en Youtube streamen wij de onthulling van de RB18.

Krijgen we de nieuwe auto van Max Verstappen echt te zien?

Wat het publiek zeer waarschijnlijk te zien krijgt zal een computer render zijn van de nieuwe auto. Althans, van een auto in Red Bull-kleuren die gebaseerd is op de reglementen van komend seizoen. Teambaas Christian Horner liet in een exclusief interview met RacingNews365 al weten dat het meer gaat om de presentatie van de nieuwe livery en sponsoren, dan het onthullen van de nieuwe wagen. Red Bull zal zo min mogelijk van de RB18 bloot willen geven. Pas bij de eerste wintertest in Barcelona zal het publiek kennismaken met de RB18, althans: de eerste versie hiervan. De uiteindelijke RB18 zien we pas tijdens de tweede testweek in Bahrein aan het werk.

Wanneer zien we Verstappen voor het eerst in de nieuwe Red Bull?

Red Bull vertelde aan RacingNews365 dat er een shakedown wordt uitgevoerd voordat het team afreist naar Barcelona voor de eerste wintertest. Verstappen zal ook in actie komen tijdens deze shakedown. Wanneer de shakedown is wil Red Bull niet kwijt, want het team zit niet te wachten op teveel 'pottenkijkers', maar zeer waarschijnlijk vindt deze plaats op het circuit van Silverstone.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"