Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: "Als ik uit wil rusten ga ik wel Formule 1 rijden"

Dit weekend rijdt Fernando Alonso de 24-uursrace van Daytona samen met Renger van der Zande. Voor aanvang van het evenement sprak de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 met de Gazzetta dello Sport over zijn doelen tijdens het huidige seizoen.

Ondanks dat hij komend seizoen niet in de Formule 1 te zien is, kent Fernando Alonso een intensief seizoen. De Spanjaard zien we onder andere terug in het WEC, waar de 24 uur van Le Mans onderdeel vanuit maakt, en de wereldberoemde Indy 500. Dit weekend trapt Alonso zijn seizoen af tijdens de 24 uur van Daytona. "Het is speciaal om al in januari deel te nemen aan wedstrijden", aldus de Spanjaard die in Daytona niet in staat lijkt te zijn om mee te strijden voor de prijzen. Teamgenoot Van der Zande gaf eerder al te kennen aan Racingnews365 dat het team topsnelheid te kort komt ten opzichte van de concurrentie.

Dat de prijzen in januari nog niet binnen komen bij Alonso zal hem echter niet deren. De gedroomde hoofdprijzen voor de 32-voudig Grand Prix winnaar hoeven pas later dit seizoen behaald te worden. "Mijn seizoen dit jaar is helemaal volgepland. Als ik zou willen uitrusten zou ik terug moeten keren in de Formule 1", aldus een grappende Alonso. "Voordat ik terugkeer om Le Mans dit jaar nogmaals te winnen, zal ik eerst de Indy 500 nog rijden. Net als in Le Mans wil ik ook in de Indy 500 mee gaan strijden om de overwinning." Mocht dat lukken zou Fernando Alonso op gelijke hoogte met Graham Hill komen te staan als winnaar van de Triple Crown. Op dit moment is Hill nog altijd de enige coureur in de historie van de autosport die zowel de Indy 500, de GP van Monaco en de 24 uur van Le Mans op zijn naam wist te schrijven. Naast de deelnames aan verschillende endurance races en de Indy 500, is de kans groot dat Alonso voor het Formule 1-team van McLaren verschillende tests zal afleggen dit seizoen. Zo kan hij zowel het team als de coureurs Carlos Sainz Jr. en Lando Norris van tips voorzien. Ondanks dat de Amerikaanse fans hem graag zien deelnemen aan enkele Nascar races, dat ziet de ex-Ferrari rijder dat nog niet zitten: "In de Nascar zou ik echt vanaf nul moeten beginnen, ik zou er werkelijk alles nog moeten leren. Daarom staat het op de korte termijn nog niet in mijn plannen beschreven."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"