Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso: "Aston Martin moet op de reset-knop drukken"

Fernando Alonso ziet Aston Martin afglijden en dat zint hem niet. Hij mikt op de zomerbreak als hét ideale moment om het tij met zijn allen weer te keren.

Alonso Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

P9 prijkte er achter de naam van Fernando Alonso na de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië. Dat terwijl hij eerder in het seizoen bij vlagen de eerste uitdager van Max Verstappen was, zeker in kwalificatietrim. De Spanjaard erkende dat er niet meer in zat en daar wringt na de geweldige start van het seizoen nou juist de schoen.

"We moeten blijven werken en begrijpen waarom we nu al een paar kwalificaties hebben gehad waarin we gewoon niet competitief zijn: Barcelona, Oostenrijk en nu Silverstone. Het zijn allemaal circuits die qua karakteristieken op elkaar lijken."

Alonso zag McLaren met twee coureurs langszij komen en uiteindelijk ook voorbij gaan aan Aston Martin, maar op korte termijn verwacht Alonso geen grote verbeteringen. Hij weet dat het team nog een paar races uit moet zingen.

"McLaren verdient dat, het komt immers niet uit de lucht vallen. Ze zijn snel en voeren verbeteringen door. Ik ben blij voor hen. Maar wij moeten de races in Boedapest en op Spa zien te overleven, om vervolgens de reset-knop in te drukken om te kijken waar we staan."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership