Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Alonso bakkeleit met Hamilton, sneert naar Wolff: "Praat eerst met je engineers, dan met de media"

Fernando Alonso is bepaald niet gediend van de manier waarop Mercedes het probleem van porpoising aankaart. Volgens de Spanjaard doet Mercedes-teambaas Toto Wolff er goed aan om binnen zijn eigen team te rade te gaan, in plaats van bij de media.

Alonso Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

In de voorbereidingen op de Formule 1 Grand Prix van Canada zijn voormalig aartsrivalen Fernando Alonso en Lewis Hamilton weer lekker aan het bakkeleien. Inzet van de discussie: porpoising. Lewis Hamilton (én Toto Wolff) gaven los van elkaar aan dat in Azerbeidzjan alle coureurs vóór veranderingen waren, Alonso uitgezonderd.

Geconfronteerd met die uitspraken geeft Alonso tegenover Viaplay aan dat die uitspraken niet op de waarheid berusten: "Ik weet dat het probleem bestaat en als een meerderheid daar last van heeft, dan moet er iets aan gedaan worden. Echter, die oplossing is er al en dat is de auto hoger zetten. Dan stuitert de auto niet meer zo veel, maar dat kost je inderdaad wel performance."

Alonso heeft ongevraagd advies voor Wolff

"Maar Mercedes wil geen performance verliezen", vervolgt hij, om vervolgens Wolff van ongevraagd advies te dienen: "Toto moet eerst maar eens met zijn ontwerpteam gaan praten en dan pas met de media."

Hamilton op zijn beurt heeft misschien wel een verklaring voor het feit dat het aantal coureurs dat wel of niet voor het aanpassen van de regels is, schommelt: "Sommige coureurs roepen intern het ene, maar zodra ze voor de camera's verschijnen roepen ze het andere. Zelf ben ik in ieder geval blij dat er stappen in de goede richting worden gezet."

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

32 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez