Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso 'bedankt' Bottas voor incident Mexico: "Meer punten voor ons"

Het was volgens Fernando Alonso gunstig wat er gebeurde tijdens de start van de GP van Mexico. Dankzij de spin van Valtteri Bottas hadden de coureurs op het middenveld namelijk meer kans om punten binnen te harken.

Na een tik van Daniel Ricciardo bij de start van de GP van Mexico verloor Valtteri Bottas de controle over zijn bolide. De Fin kwalificeerde zich op pole, maar reed de hele race in de achterhoede. Fernando Alonso vond het wel een prettig gegeven, zo laat hij weten voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Ook daar hebben ze wel eens een spin", zegt de Spanjaard, doelend op de topteams vooraan de grid. "En daar moet je natuurlijk gebruik van maken. Je kan gratis posities winnen als iemand uit een topteam weer terugvalt achter het middenveld. Door die problemen liggen er meer punten voor ons in het verschiet en dat is precies wat er gebeurde vandaag."

Alonso snapt lastige start GP Mexico

Dat er een aantal botsingen waren in de eerste bocht van het Mexicaanse circuit, was voor Alonso niet zo opmerkelijk. "Voor mij was dat niet echt een verrassing", vervolgt hij. "We weten allemaal hoe lastig die eerste bocht is hier." Na het incident bij onder andere Bottas eindigde Alonso uiteindelijk als negende in de race, waardoor hij twee WK-punten voor hemzelf en voor Alpine mee naar huis nam.

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"