Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso beter dan zijn Aston Martin: "Dit is het maximaal haalbare"

Fernando Alonso verraste toch wel met een vijfde plek in de GP van Saoedi-Arabië, waar hij in Bahrein met een worstelende Aston Martin niet verder kwam dan een tiende stek.

Alonso Saudi Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Bahrein moest Aston Martin toezien hoe het team het aflegde tegen natuurlijk Red Bull, maar ook Ferrari, Mercedes en McLaren. Dat Fernando Alonso er op het stratencircuit bij de GP van Saoedi-Arabië in slaagde om als vijfde te eindigen, was dan ook een grote verrassing.

"Ik ben blij met het race-resultaat. Ik eindigde voor beide Mercedessen, één McLaren en één Ferrari. Dat is op het moment het maximaal haalbare wat we kunnen wensen", reageert de Spanjaard opgetogen tegenover onder meer RacingNews365. "We zagen opnieuw in de race dat we nog steeds twee of drie tienden missen, in vergelijking met Mercedes en McLaren. Misschien iets meer als je kijkt naar Red Bull en Ferrari, terwijl we er in de kwalificatie dicht bij zaten. We moeten dus blijven werken aan onze racepace."

Alonso verwachtte ook een moeilijke race op het Jeddah Corniche Circuit. "Toen Oscar Piastri me inhaalde, zat Nico Hulkenberg achter me. Maar hij werd al snel ingehaald door George Russell en die reed snel naar me toe. Ik dacht: 'Oké, dit wordt een moeilijke race'. Maar we konden George de hele race achter ons houden, dat was goed."

Alonso heeft wel een idee waarom het nu wat beter ging dan in Bahrein. "We hebben op vrijdag een nieuw onderdeel geïntroduceerd dat heel goed werkte. En ik denk dat we een stap vooruit hebben gezet qua prestaties. Maar we missen nog wel steeds twee of drie tienden, als je kijkt naar McLaren en Mercedes. We zullen op die performance blijven jagen. Het wordt een uitdaging, maar het is wel een mooie uitdaging. Er ligt een interessant seizoen voor ons."

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Newey Red Bull gewaarschuwd voor 'enorme gevolgen' te midden van machtsstrijd