Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso dolblij met Verstappen als nieuwe kampioen: "Fantastisch"

Max Verstappen is de winnaar van het Formule 1-wereldkampioenschap van 2021 en volgens Fernando Alonso is dat volkomen terecht. Al heeft de Spanjaard ook wel een beetje medelijden met de manier waarop Lewis Hamilton de titel verloor.

De Grand Prix van Abu Dhabi gaf de Formule 1-wereld een knotsgekke apotheose. Max Verstappen kwam uiteindelijk als eerste over de finish en werd daarom gekroond tot wereldkampioen. Fernando Alonso ging in gesprek met verschillende media in op de titel van de Nederlander. "Fantastisch! Hij is een kampioen, het was een kwestie van tijd dat hij de titel zou winnen", zei de tweevoudig wereldkampioen toen hem door RacingNews365 werd gevraagd wat hij ervan vond dat Verstappen nu toegevoegd is aan de lijst der F1-kampioenen. De safety car was wel een grote meevaller voor de Red Bull-coureur, weet ook de Spanjaard. "Hij had geluk zondag. Zonder safety car zou Lewis wereldkampioen zijn geworden en door de safety car op het einde is Max nu wereldkampioen. Dus daar heeft hij gewoon geluk gehad."

'Verstappen en Hamilton waren uitzonderlijk goed'

Alonso geeft toe dat hij een beetje medelijden heeft met Hamilton, maar Verstappen heeft het kampioenschap verdiend, vindt hij. "Als iemand een kampioenschap verliest door een safety car op het laatste moment dan voel je een beetje medelijden. Maar ik heb het gevoel dat over het hele seizoen Max meer pech heeft gehad dan Lewis." "Als je kijkt naar de 22 races hadden beide wereldkampioen kunnen zijn. Als je de trofee door tweeën zou kunnen delen, dan was dit het jaar om het te doen denk ik, want ze waren beiden uitzonderlijk goed", aldus de Alpine-coureur. De Spanjaard geeft aan dat hij wellicht ook andere redenen heeft om Verstappen de titel te gunnen. Hamilton heeft al meerdere titels op zijn naam staan en dan juich je automatisch eerder voor de nieuwe uitdager, denkt Alonso. "Het nieuwe is misschien ook meer aantrekkelijk dan het oude. Een nieuwe kampioen is ook goed als je kijkt naar de tribunes. Wanneer Max vier of vijf kampioenschappen heeft, dan komt er waarschijnlijk ook een nieuwe jongen die dan de nieuwe grote held zal zijn", verwacht de Alpine-coureur.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden