© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

'Alonso blijft bij McLaren als het Honda dumpt'

28 aug. 2017 13:53 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Fernando Alonso wil volgend jaar niet meer met Honda-motoren rijden. De McLaren-coureur wordt achtervolgt door motorische pech. Daarnaast is de Japanse krachtbron veel te langzaam en werd Alonso tijdens de GP van België weer links en rechts voorbij gevlogen.

Fernando Alonso is vertrouwen in Honda kwijt

Eind 2014 maakte Alonso de overstap van Ferrari naar McLaren. Een compleet nieuw avontuur met het Britse team en de terugkerende motorleverancier Honda moest het team weer terugbrengen aan de top van de F1. Het liep uit op een drama.

In België had Fernando Alonso een prachtige start en lag op de zevende positie. Niet voor lang, want zijn concurrenten vlogen hem links en rechts voorbij. Liefst 28 kilometer aan topsnelheid kwam hij tekort. Uiteindelijk parkeerde de Spanjaard zijn McLaren wederom in de pits, met technische problemen. De maat is vol bij Alonso, die graag bij McLaren wil blijven. 

Volgens Auto Motor und Sport blijft de Spanjaard alleen als er een andere motor in de McLaren ligt in 2018. Welke motor maakt hem niet uit. McLaren hoopt nog altijd op een deal tussen Honda en Toro Rosso, zodat Renault plaats krijgt om motoren te leveren.

Mocht Alonso het team van McLaren verlaten, dan lijkt alleen Renault een serieus alternatief. Dit weekend werd ook Williams genoemd, maar het team heeft de laatste seizoenen een zeer matig chassis. Enige pluspunt voor Alonso: hij heeft er een Mercedes-motor.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen