Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso brengt ode aan Vettel met speciale 'Danke Seb' helm

Fernando Alonso rijdt de Grand Prix van Abu Dhabi met een speciale helm waarmee hij een ode brengt aan Sebastian Vettel die na dit seizoen de Formule 1 zal verlaten.

Fernando Alonso zal komend GP-weekend in Abu Dhabi met een speciale helm rijden als blijk van dank aan vriend en collega Sebastian Vettel die na deze race de F1-deur achter zich sluit. De twee coureurs gaan way back in de Formule 1. Sinds 2007, toen Vettel debuteerde in de Formule 1, stonden ze al samen op de grid in de koningsklasse van de autosport. Ze hebben samen al heel wat meegemaakt in de Formule 1. Denk bijvoorbeeld aan het seizoen van 2010 toen Vettel met vier punten verschil op de Spanjaard zijn eerste wereldtitel won. Twee jaar later ging weer het gevecht tussen deze twee. Maar ook in Japan dit jaar streden ze met elkaar toen ze zij aan zij over de finish kwamen. "Het zal raar zijn om hem er volgend jaar in de eerste race niet meer bij te hebben", vertelt Alonso aan de media, waaronder RacingNews365 . "We hebben in de laatste 15 jaar zo veel meegemaakt samen. We vochten voor kampioenschappen en soms voor de zevende plek. Ik heb altijd genoten van ieder gevecht en we respecteren elkaar." En dat respect is er zeker, want de tweevoudig wereldkampioen zal de Grand Prix van Abu Dhabi dus verrijden met een 'Danke Seb' helm. Onder andere is er de Duitse vlag te zien die ook Vettel zelf altijd op zijn helm heeft staan. Ook is er het logo van Vettel te zien en de woorden 'Danke Seb'. Bekijk de helm hieronder.

ClELo-CNpdD

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

1593254263681011712

A special @alo_oficial helmet for a legend of our sport. #DankeSeb 💙 pic.twitter.com/XlGXXJ6Rlk — BWT Alpine F1 Team (@AlpineF1Team) November 17, 2022

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"