Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso: "Dan heb ik hulp van Verstappen nodig"

Even leek het of Fernando Alonso in Monaco poleposition zou pakken, maar toen kwam daar in de ultieme laatste secondes van Q3 Max Verstappen nog onder de tijd van de Spanjaard door. De Aston Martin-coureur is voorzichtig over zijn kansen in de race.

Alonso Verstappen Monaco Q
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Gaat het er eindelijk van komen? De 33ste GP-zege van Fernando Alonso? Met zijn Aston Martin start hij vandaag op P2, achter de van pole vertrekkende Max Verstappen. Bij Sky Sports legt de tweevoudig wereldkampioen uit hoe hij de race gaat aanvliegen. "Ik denk dat we de race rustig moeten uitvoeren. Proberen om alles op zijn plaats te zetten. We moeten een goede strategie hebben, een goede start en geen fouten van iemand in het team en van mijzelf en dan zien we het eindresultaat wel."

Zit er een kans op de overwinning in voor Alonso? "Ik denk dat we dan wat hulp nodig hebben van Max. Misschien een gelukkige safety car of een slechte wheelgun van Red Bull. Ik weet dat zij de beste zijn met de pitstops, misschien kunnen ze in één race een foutje maken. Dat soort dingen geeft ons een kans. Bij een normale race denk ik dat het heel moeilijk gaat worden. Iemand vertelde me dat vanaf P2 in de laatste tien jaar meer overwinningen heeft behaald in Monaco dan poleposition. Dus laten we kijken of we dat vast kunnen houden."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden