© Toyota

Nieuwsoverzicht

Alonso debuteert op Le Mans met snelste tijd

04 jun. 2018 09:11 Jan van der Burgt 0 reacties
Fernando Alonso is zijn jacht op de zege in de 24 uur van Le Mans goed begonnen. De Spanjaard klokte gisteren de snelste tijd op de officiële testdag.

Racing Team Nederland klokt zestiende tijd in klasse

Het was voor het eerst dat Fernando Alonso over het fameuze Circuit de la Sarthe reed. Waar hij voorafgaand aan de sessie stelde dat hij vooral de baan wilde leren kennen, ging zijn tijd aan het eind van de dag de boeken in als de snelste tijd.

Met een 3:19.066 was hij in de Toyota ruim zes tienden sneller dan de eerste achtervolger. De tweede Toyota moest genoegen nemen met de derde tijd van de dag.

Ook Alonso's voormalig teamgenoot Jenson Button kwam voor het eerst in actie in Le Mans. De auto die hij deelt met Vitaly Petrov en Mikhail Aleshin klokte de vijfde tijd, maar Button begon de dag met de nodige bibbers:

"Die eerste paar ronden waren verontrustend te noemen. Het was compleet anders dan wat ik tot nu toe in mijn carrière heb gedaan. De auto was nieuw, de baan was nieuw. Gelukkig kreeg ik steeds meer vertrouwen naarmate ik meer ronden reed."

Racing Team Nederland klokte met Jan Lammers, Giedo van der Garde en Frits van Eerd de zestiende tijd in de LMP2-klasse.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen