Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso deelt ongezouten mening: "Toen klaagde niemand over dat gestuiter"

Net als vele andere coureurs dat deden, deelt Fernando Alonso ook zijn mening over het gestuiter van de F1-bolides. Zelf heeft hij er weinig last van.

Alonso Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Veel coureurs klaagden na afloop van de race in Bakoe last te hebben van het stuiteren van de auto's op het rechte stuk. Maar Fernando Alonso, nota bene de oudste coureur van het veld, had er amper last van. "Onze auto is heel goed in het stuitereffect van de auto's van dit jaar onder controle te houden", zo begint de 40-jarige coureur.

Dat verklaart ook dat Alpine één van de snelste teams was op het lange rechte stuk in Azerbeidzjan. In plaats daarvan hadden ze andere problemen aan hun hoofd. "Ik had weinig last van het stuiteren in Bakoe. We waren meer gefocust op het beheersen van de bandenslijtage, vooral van de achterbanden."

Aangezien de Spanjaard en zijn team weinig last hebben van het gestuiter, ziet hij weinig kans van slagen om het eens te worden over eventuele veranderingen. "Het (stuiteren) zal verschillend zijn op iedere circuit. Bijvoorbeeld in Saoedi-Arabië was het erg smooth, en in Australië ook. Toen klaagde niemand erover. Het zal erg moeilijk worden voor alle teams om het eens te worden over veranderingen", sluit Alonso af.

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken