Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: "Derde F1-wereldtitel in 2020 zou fantastisch zijn"

De afgelopen jaren kwam Fernando Alonso met zijn McLaren niet meer in buurt van wereldtitels in de Formule 1. Dit jaar zoekt Alonso zijn uitdaging in andere klassen, maar wie denkt van de Spanjaard af te zijn kan het wel eens mis hebben.

In een interview met de Corriere Della Sera laat de tweevoudig wereldkampioen optekenen dat hij in 2020 zo maar eens terug zou kunnen keren in de Formule 1: "Het was duidelijk dat we met McLaren ook dit jaar niet kunnen gaan strijden om de prijzen in de Formule 1. Daarom heb ik ervoor gekozen om in andere klassen mijn kunsten te gaan vertonen, in raceklassen waarin ik wél over het materiaal beschik om wedstrijden te kunnen winnen."

"Het mag echter duidelijk zijn dat de mooiste prijs die ik zou kunnen winnen, een derde wereldtitel in de Formule 1 zou zijn. Dat gaat me dit seizoen dus niet lukken, maar ik sluit niet uit dat ik in 2020 weer in Formule 1 bolide zal racen", aldus de opvallende uitspraak van Alonso. Tijdens dit Formule 1 seizoen kijkt Fernando Alonso vooral uit naar de prestaties van Charles Leclerc en Robert Kubica: "Toevallig heb ik deze winter nog op dezelfde piste geskied als Leclerc. Ik heb hem daar gezegd dat hij zich vooral niet te veel moet haasten in zijn eerste seizoen. De titel strijd wordt pas tussen juli en september beslist dus dan moet hij in vorm zijn." "Daarnaast kijk ik natuurlijk ook met grote interesse naar de terugkeer van Kubica. Ik heb grote bewondering voor wat hij de afgelopen jaren heeft gedaan om weer terug te kunnen keren in de Formule 1." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi