Alonso: 'Deze auto's zijn geweldig om in te racen'

20 nov. 2017 11:28 Ruud Dimmers 0 reacties
F1-coureur Fernando Alonso kwam gisteren voor het eerst in actie in een LMP1-bolide. Tijdens de testdag op Bahrein nam de Spanjaard plaats in een Le Mans-bolide van Toyota. Na 113 ronden stapte Alonso met een grote glimlach uit.

Fernando Alonso enthousiast na Le Mans test

De tweevoudig wereldkampioen reed meer dan 600 kilometer in de Toyota met startnummer 8. Het was voor Alonso de eerste kennismaking met een LMP1-bolide. Met een 1:43,013 was de Spanjaard slechts 9 tienden langzamer dan Sebastian Buemi.

Na afloop van de testdag was de McLaren-coureur enthousiast over zijn eerste kennismaking: "Het was een fantastische dag. Om een LMP1-bolide te besturen is fantastisch, het zijn geweldige auto's om in te racen."

"Ze zijn erg constant tijdens de stint wat positief is. Ik wilde al lang een LMP1 testen en vandaag is me dat gelukt. Ik ben een blij man."

Fernando Alonso heeft van het Formule 1 team van McLaren toestemming gekregen om deel te nemen aan de 24-uur van Le Mans. Een deal met Toyota lijkt een kwestie van tijd. Na de deelname aan de Indy 500 in 2017 moet Le Mans het volgende avontuur worden voor Alonso.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen