Alonso dolt met Hamilton: "2007 mijn beste herinnering aan de F1"

22 nov. 2018 17:30 Ruud Dimmers 0 reacties
In 2001 maakte Fernando Alonso zijn F1-debuut bij Minardi en zondag rijdt hij zijn laatste meters voor McLaren. Een indrukwekkende carrière in de koningsklasse van de autosport wordt afgesloten, tijd om herinneringen op te halen.

Fernando Alonso en Lewis Hamilton waren beiden aanwezig tijdens de FIA-persconferentie in Abu Dhabi. Daar kreeg de Spanjaard de lachers op zijn hand toen hem werd gevraagd wat zijn mooiste herinnering aan de Formule 1 is.

"Het seizoen 2007, samen met Lewis", grapt de Spanjaard. Hamilton en Alonso vochten elkaar de tent uit bij McLaren en misten beiden de titel op één punt dat jaar.

"Ik heb zoveel mooie herinneringen aan de sport. Races, zeges, de mensen met wie ik gewerkt heb. Mijn halve leven was ik actief in de Formule 1 en daar bewaar ik goede herinneringen aan. We hebben zoveel met elkaar gedeeld. Dat deel van de Formule 1 zal ik nooit vergeten", aldus de Spanjaard.

Het grootste gemis zit hem niet alleen in het racen, maar in alles daar omheen. "De voorbereidingen op een race, de discipline binnen de teams. Je realiseert je als je in andere klassen rijdt dat de Formule 1 een niveau hoger is. Iedereen streeft er naar perfectie."

Voormalig rivaal Lewis Hamilton hoopt dat Alonso zich nog vaak laat zien op de paddock: "We hadden nooit een persoonlijk probleem met elkaar. Op de baan probeerden we elkaar te verslaan, daarbuiten was het prima tussen ons. Nu we ouder zijn hebben we meer respect voor elkaar dan destijds. Ik hoop dat Alonso betrokken blijft bij de Formule 1 en we elkaar nog vaker zien. Ik wens hem alle goeds voor de toekomst."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen