Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso door het stof na harde uithaal richting de FIA-wedstrijdleiders

Voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje uitte Fernando Alonso kritiek op de wedstrijdleiding in Miami. De Spanjaard heeft spijt van zijn uitspraken en verontschuldigt zich.

Fernando Alonso heeft zich verontschuldigd nadat hij, op vrijdag voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje, zich uitsprak over de FIA-wedstrijdleiding in Miami. Vanwege een tijdstraf van vijf seconden in Miami uitte de Alpine-coureur zijn kritiek en zei hij dat de wedstrijdleiding tot een zekere mate verstand moet hebben van race en dat de kennis bij de huidige leiding ontbreekt. "Ik denk dat het oneerlijk was. Het was gewoon incompetentie van de stewards", aldus Alonso. De Spanjaard moest zich door de uitspraak melden bij de FIA. Na een gesprek met FIA-president Mohammed Ben Sulayem laat Alonso aan de media, waaronder RacingNews365, weten begrip te hebben voor de gegeven straf in Miami. "Misschien zie ik het op een andere manier. Zij deden hun werk in Miami en we kijken er misschien anders naar vanuit de auto in het heetst van de strijd."

Alonso staat achter de FIA-president

Alonso betuigt zijn respect aan de FIA en in het bijzonder aan Ben Sulayem, wie tevens een goede vriend is van de Spanjaard. "Gedurende de week hadden we ook al gepraat. Ik ben goed bevriend met Mohammed en ik heb vertrouwen (in de FIA, red.), vooral in Mohammed. Hoe hij het aanpakt, alle veranderingen die hij doorvoert binnen de FIA en alle dingen die hij wil verbeteren. Ik sta volledig achter wat hij doet en achter zijn ideeën." "Nadat ze het uitgelegd hadden, snap ik hun punt en zie ik in dat ik dingen ook anders en beter kan doen", vervolgt Alonso. Toen gevraagd werd of Alonso zich heeft verontschuldigd, antwoordde hij stellig: "Ja dat zeker, vooral aan Mohammed."

IJzersterke thuisrace van Alonso

Na buiten de punten te zijn gevallen door de tijdstraffen in Miami wist Alonso een prachtig resultaat neer te zetten in Spanje. Na een late motorwissel moest de Alpine-coureur vanaf de laatste startpositie starten maar wist hij alsnog twee punten te scoren door op P9 te finishen. "Ik ben enorm blij. Ieder weekend is het doel om in de punten te finishen. Dus een P9 finish voelt als een overwinning. Hopelijk kunnen we vanuit hier misschien wel vijf, acht of tien opeenvolgende races punten scoren."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje