Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso door het stof na 'idioot'-opmerking over Hamilton

Fernando Alonso noemde Lewis Hamilton in het heetst van de strijd idioot tijdens de Belgische Grand Prix. Er ontstond wat ophef over en nu biedt Alonso zijn excuses aan.

Alonso Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen Lewis Hamilton en Fernando Alonso in de openingsronde in Spa zij aan zij door bocht vijf reden, ging het mis. De twee raakten elkaar, omdat de Mercedes-coureur te weinig ruimte liet aan zijn Spaanse collega. Alonso was woedend en noemde Hamilton op de radio meteen een 'idioot', die volgens hem alleen wist hoe hij vanaf poleposition een race moest starten.

Beide coureurs werden na de race natuurlijk naar het incident gevraagd en Hamilton nam de schuld volledig op zich. Alonso was minder uitgesproken dan tijdens de race en leek het allemaal wel prima te vinden. Enkele dagen later, voorafgaand aan het Nederlandse Grand Prix-weekend, biedt hij zelfs zijn excuses aan voor zijn tirade.

Bekijk hieronder nog eens hoe Alonso helemaal los ging. Het artikel gaat daaronder verder.

Excuses voor zijn opmerking

Volgens de tweevoudig wereldkampioen riep hij de dingen over Hamilton namelijk in het heetst van de strijd. "Ten eerste: Lewis is een kampioen, een legende. Als je dan wat zegt, en sorry dat ik dit moet herhalen, tegen een Britse coureur, dan schrijft de media er daarna veelvuldig over."

"Als je iets zegt over een Spaanstalige coureur, dan is het allemaal leuk en aardig, maar als je tegen anderen iets zegt, dan wordt het opeens wat serieuzer. Maar goed. Ik bied mijn verontschuldigingen aan. Ik dacht niet na over hetgeen dat ik zei", aldus Alonso. "Ik denk ook niet echt dat er een schuldige aan te wijzen was op dat moment. Het was de eerste ronde en dan rijd je gewoon dicht op elkaar."

Nog geen persoonlijke excuses

De opmerking dat Hamilton alleen zou weten hoe hij vanaf poleposition moet starten, daar staat Alonso niet meer achter. "Nee, nee, nee, dat geloof ik niet. Het gaat er ook niet eens om of ik dat wel of niet geloof. Er zijn feiten die bewijzen dat het niet zo is."

"Het is iets wat je zegt in het heetst van de strijd. Maar niets van wat ik zei is waar, of er zijn feiten die het tegenovergestelde bewijzen. Ik heb enorm veel respect voor Lewis", zo vertelt Alonso, die zijn rivaal nog niet persoonlijk heeft gesproken. Dat hoopt hij in Zandvoort wel te doen.

"Hopelijk kan ik tijdens de interviews in het vierkantje mijn excuses aanbieden. Ik heb geen problemen met hem. Zoals ik al zei: ik heb veel respect voor Hamilton. Op die momenten, in gevecht voor de top drie, zei ik mede door de adrenaline wat dingen die ik niet had moeten zeggen. Na de race heb ik ook gezegd dat het een race-incident was. In de toekomst zal ik beter letten op wat ik roep op de radio."

Update: Later op de middag heeft Alonso het motorhome van Mercedes bezocht om zijn excuses aan te bieden voor zijn opmerkingen. Hij kreeg een gesigneerd petje van Hamilton mee!

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken