Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso sluit alternatieve route naar derde F1-wereldtitel niet uit

Fernando Alonso rijdt volgend seizoen voor Aston Martin, maar vooralsnog is dat geen winnende auto gebleken. Toch heeft de Spanjaard hoge verwachtingen van het team.

Fernando Alonso verraste dit jaar vriend en vijand door de overstap te maken van Alpine naar het minder sterk presterende Aston Martin. Lewis Hamilton heeft laten weten de standvastigheid van Alonso om door te gaan te bewonderen, ook al kan de 41-jarige coureur geen winnende auto verwachten volgend seizoen. Toch blijft de Spanjaard gemotiveerd en daar heeft hij een duidelijke reden voor. Hij ziet namelijk dat Aston Martin een team is dat zijn grote doel in de Formule 1 kan vervullen: voor de derde keer F1-kampioen worden. "Ik hou van wat ik doe", vertelt Alonso tegenover Auto Motor und Sport . "Natuurlijk zou ik graag een auto hebben waarmee ik voor de titel kan strijden. Maar die stoeltjes zijn bezet. Van wat er wel beschikbaar was, is Aston Martin één van de teams die dat doel kan bereiken in twee à drie jaar. Dat is belangrijk op mijn leeftijd. Ik heb niet eeuwig de tijd." "Zolang er maar één procent kans is om weer de titel te winnen, ga ik door. En als het niet lukt als coureur, dan misschien in een rol buiten de auto. Als we dan wereldkampioen worden, zou dat me ook voldoening geven, want dan kan ik zeggen dat ik het heb helpen opbouwen. Ik ben blij een nieuw project te beginnen om het zo snel mogelijk tot een succes te maken."

Alonso kijkt terug op zijn tijd met Alpine

In 2021 keerde Alonso terug in de Formule 1 bij Alpine, het team waarmee hij in 2005 en 2006 de wereldtitel won, toen nog onder de naam Renault. De Spanjaard besloot echter om zijn droom over een derde titel na te jagen met Aston Martin na een moeizaam seizoen bij Alpine. Alonso heeft er alle vertrouwen in. "Aston Martin heeft een goed draagvlak. Ze hebben zeer goede mensen en ze bouwen een nieuwe fabriek met nieuwe instrumenten. Ondertussen laat ik veel goede dingen achter bij Alpine die we de afgelopen twee jaar samen hebben ontwikkeld." "Het is geen geheim dat ik vorig jaar problemen had met de feedback van de stuurbekrachtiging. Nu is het perfect. Iedere coureur die sindsdien met de Alpine heeft gereden, heeft de feedback van het stuur geprezen. Maar dat is het voordeel van het aannemen van Alonso en het nadeel van hem verliezen."

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"