Alonso en Van der Zande teamgenoten in 24 uur van Daytona 2019

27 nov. 2018 21:06 René Oudman 0 reacties
De Nederlandse sportscarcoureur Renger van der Zande krijgt binnenkort een zeer bekende teamgenoot. Niemand minder dan Fernando Alonso zal naast de 32-jarige Nijmegenaar aanschuiven bij Wayne Taylor Racing voor de 24 uur van Daytona, de belangrijkste sportscarrace van het jaar in de Verenigde Staten. Van der Zande trainde afgelopen seizoen de poleposition voor de wedstrijd.

Aangezien de teams vier coureurs inzetten tijdens de endurancerace, zal naast Alonso en Van der Zande nog een grote naam voor Wayne Taylor Racing aantreden. Voormalig Formule 1-coureur en enkelvoudig podiumklant Kamui Kobayashi treedt als derde coureur toe aan de brigade. Vaste rijder Jordan Taylor completeert het kwartet.

"Ik wil mijn sponsor Konica Minolta bedanken", laat teambaas Wayne Taylor in een eerste reactie weten. "Het is geweldig om een coureur als Fernando Alonso toe te mogen voegen aan ons team. Bovendien zal ook Kamui Kobayashi Renger en Jordan komen versterken. Fernando en Kamui kunnen worden beschouwd als enkele van de beste rijders ter wereld, niet alleen op F1- maar ook op sportscargebied. Het heeft lang geduurd om dit voor elkaar te krijgen, en daarom wil ik iedereen die eraan heeft bijgedragen bedanken."

Waar Alonso in 2018 al mocht proeven aan de 24 uur van Daytona met dank aan United Autosports, een team dat lager in de rangen staat dan Wayne Taylor Racing. Kobayashi is een nieuweling voor de legendarische werdstrijd. "Ik ben ervan overtuigd dat beiden snel kunnen wennen aan het team en Kamui zal zich bovendien rap aan kunnen passen aan deze wagen. Ik kan niet wachten om met zijn allen af te reizen naar Daytona!", jubelt Taylor, die overigens de vader van coureur Jordan Taylor is.

"Ik heb dit jaar mijn debuut gemaakt in enkele enduranceraces en Daytona is inmiddels bekend terrein voor mij", reageerde Alonso op het nieuws. "Nadat een remprobleem een streep door mijn aspiraties zette in 2018, ben ik extreem hongerig om in 2019 orde op zaken te stellen. Dit is een van de belangrijkste races van het jaar en daarom wil ik 'm maar wat graag winnen."

Ook Van der Zande was erg te spreken over het nieuws. "Fernando is een levende legende, Kamui een geweldige coureur. We zijn ontzettend gelukkig dat we deze twee toprijders aan hebben getrokken voor Daytona", sprak de Nederlander. "Het bewijst dat ik hier op de juiste plaats ben. Wat betreft het pakket zijn we in goede handen, met wat minder pech hadden we dit jaar een gooi naar de titel kunnen doen. Toch denk ik dat we kunnen leren van Kamui en Fernando, ze hebben zo ontzettend veel ervaring! Het hoofddoel is natuurlijk om de race te winnen", besluit Van der Zande strijdvaardig.

De Rolex 24, zoals de endurancerace op Daytona officieel heet, vindt plaats in het laatste weekend van januari. De start is op zaterdag 26 januari 2019, logischerwijs is de finish een dag later.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen