© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso en Vandoorne lopen weer tegen gridstraf aan

26 okt. 2017 20:29 Rik Alkema 0 reacties
Het zit niet mee voor Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. De coureurs van McLaren moeten nog drie wedstrijden afzien met Honda, alvorens ze eindelijk verlost zijn van de onbetrouwbare krachtbron. In Mexico zullen beiden coureurs wederom een gridstraf moeten incasseren.

Weer gridstraf voor McLaren-coureurs

Voor Fernando Alonso werd tijdens de Grand Prix van Amerika al duidelijk dat hij in Mexico tegen gridstraffen aan zou lopen.

De krachtbron van de Spanjaard hield er namelijk al snel mee op. Na een sterk begin moest Alonso daardoor de strijd om de punten staken. Al snel bleek dat McLaren de motor weer moest vervangen, waardoor hij tegen een gridstaf aan zou lopen in Mexico.

"Helaas denk ik dat we de gehele motor moeten vervangen, dus ik zal weer achteraan starten in Mexico", zei Alonso vorige week al.

De straf voor Vandoorne was volgens de Belg al lang van tevoren gepland. De kansen van McLaren op punten zijn in Mexico niet al te groot, terwijl het team verwacht in de laatste twee wedstrijden meer potten te kunnen breken.

"We wisten van te voren al dat dit een lastig weekend ging worden, dus we hadden dit al in een eerder stadium gepland", zegt Vandoorne over zijn straf.

Hoewel de FIA beide straffen nog officieel moet bevestigen, lijkt het erop dat Fernando Alonso 20 plaatsen gridstraf krijgt, terwijl Vandoorne het moet doen met 35 plaatsen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen