© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

De echte reden waarom Alonso stopt met Formule 1

17 aug. 2018 07:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Het hing al enige tijd in de lucht maar deze week maakte Fernando Alonso inderdaad bekend dat hij het na het huidige seizoen voor gezien houdt. Waar velen een verband zien tussen zijn vertrek uit de Formule 1 en het uitblijven van mooie resultaten komt Alonso zelf met een andere verklaring.

"Ik stop met de Formule 1 omdat de actie op de baan niet meer is wat het ooit is geweest. We hebben het tegenwoordig meer over wat er buiten de baan gebeurt dan over de acties op de baan. We hebben het bijvoorbeeld uitgebreid over de boordradioberichten, gewoon omdat de actie op de baan ronduit slecht is."

Natuurlijk speelt het feit dat de resultaten ook dit seizoen opnieuw uitblijven wel degelijk een rol maar volgens de tweevoudig wereldkampioen is het vooral de voorspelbaarheid waar hij genoeg van heeft.

"Jaren geleden was het lastig om de uitslag op bijvoorbeeld Spa en Monza te voorspellen, maar nu kunnen we zo de eerste vijftien plekken invullen. Het is lastig te accepteren dat alles zo voorspelbaar is geworden. Ik denk dat andere raceklassen mij meer plezier gaan geven."

Toch is het niet ondenkbaar dat we Alonso in de toekomst wel weer zien rijden in de Formule 1 want hij houdt zijn opties in ieder geval open. "De deur voor de Formule 1 blijft altijd open staan want er kan in de toekomst gewoon nog van alles gebeuren. Ik ben nog jong en voel me sterk dus alles is mogelijk."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen