© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso: 'Formule 1 is veel te voorspelbaar'

05 apr. 2018 15:40 Koen Bakker 0 reacties
Fernando Alonso liet bij de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein zijn mening los over de toekomst van de Formule 1. De Spanjaard geeft aan dat dat een beetje actie in de sport wel welkom is.

Alonso: 'We kunnen tegenwoordig de kwalificatie-uitslag op donderdag al opschrijven'

Fernando Alonso was een van de weinige coureurs die voor een beetje actie zorgde tijdens de Grand Prix van Australië. De Spanjaard haalde Carlos Sainz in, zij het vanwege een fout van de Renault-coureur, en hield Max Verstappen lang achter zich om zo een knappe vijfde positie te behalen.

De openingsrace was echter saai volgens velen. De Grand Prix telde slechts vijf inhaalacties en de Safety Car periode werd door technische malaise veroorzaakt. Het mag volgens Alonso wel wat spannender, zo vertelt hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein: "Uiteindelijk moet er meer gevochten worden op de baan, dat is een welkome verandering."

Toch vindt de Spanjaard dat de Formule 1 altijd al voorspelbaar is geweest en de kritiek van nu buiten proportioneel: "We roepen al sinds ik me kan herinneren om meer actie op de baan. De Formule 1 is altijd al voorspelbaar geweest, het hoort er helaas een beetje bij."

Alonso refereert terug naar zijn jeugd, waarin hij als klein mannetje keek naar de races eind jaren '80. "Vroeger zat ik voor de TV te kijken naar de laatste race van 1989 en van 1990. In die races werd iedereen gelapt behalve vier of vijf coureurs, dat was ook saai. Maar die tijd herinneren we als 'gouden tijden' met grote namen."

Alonso deed vorig seizoen mee aan de Indy 500 en vergelijkt de Formule 1 met de Indycar: "Als je daar bijvoorbeeld naar kijkt dan weet je in de laatste tien ronden en misschien zelfs pas op het laatste moment wie er wint. In deze sport kun je op donderdag al opschrijven wat de kwalificatie-uitslag is op zaterdag. Dat vind ik wel jammer."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen