Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'Formule 1 is veel te voorspelbaar'

Fernando Alonso liet bij de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein zijn mening los over de toekomst van de Formule 1. De Spanjaard geeft aan dat dat een beetje actie in de sport wel welkom is.

Fernando Alonso was een van de weinige coureurs die voor een beetje actie zorgde tijdens de Grand Prix van Australië. De Spanjaard haalde Carlos Sainz in, zij het vanwege een fout van de Renault-coureur, en hield Max Verstappen lang achter zich om zo een knappe vijfde positie te behalen. De openingsrace was echter saai volgens velen. De Grand Prix telde slechts vijf inhaalacties en de Safety Car periode werd door technische malaise veroorzaakt. Het mag volgens Alonso wel wat spannender, zo vertelt hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein: "Uiteindelijk moet er meer gevochten worden op de baan, dat is een welkome verandering."

Toch vindt de Spanjaard dat de Formule 1 altijd al voorspelbaar is geweest en de kritiek van nu buiten proportioneel: "We roepen al sinds ik me kan herinneren om meer actie op de baan. De Formule 1 is altijd al voorspelbaar geweest, het hoort er helaas een beetje bij." Alonso refereert terug naar zijn jeugd, waarin hij als klein mannetje keek naar de races eind jaren '80. "Vroeger zat ik voor de TV te kijken naar de laatste race van 1989 en van 1990. In die races werd iedereen gelapt behalve vier of vijf coureurs, dat was ook saai. Maar die tijd herinneren we als 'gouden tijden' met grote namen." Alonso deed vorig seizoen mee aan de Indy 500 en vergelijkt de Formule 1 met de Indycar: "Als je daar bijvoorbeeld naar kijkt dan weet je in de laatste tien ronden en misschien zelfs pas op het laatste moment wie er wint. In deze sport kun je op donderdag al opschrijven wat de kwalificatie-uitslag is op zaterdag. Dat vind ik wel jammer."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi