© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

'Alonso gaat bij Toyota testen voor 24 uur van Le Mans'

09 nov. 2017 06:00 Rik Alkema 0 reacties
De kans is aanwezig dat Fernando Alonso volgend jaar naast de 24 uur van Daytona ook de 24 uur van Le Mans gaat rijden. De Spanjaard heeft naar verluid al een stoeltje geschuimd bij Toyota en gaat aan het einde van het seizoen ook testen voor het team.

'Fernando Alonso schuimt stoeltje bij Toyota'

Eerder werd al bekend gemaakt dat Alonso zal gaan deelnemen aan de 24 uur van Daytona, die eind januari 2018 zal worden verreden.

Het is geen geheim dat de tweevoudig wereldkampioen ook graag meedoet aan de 24 uur van Le Mans. Die kans wordt hem wellicht geboden door Toyota, waar hij volgens geruchten zelfs al een stoeltje heeft gepast.

Daarnaast gaat Alonso waarschijnlijk aan het eind van het seizoen een test afleggen voor Toyota in Bahrein. Hij zal de auto tijdens de test delen met de 19-jarige Thomas Laurent, die volgend jaar ook in de Toyota zal rijden.

Een deelname aan de 24 uur van Le Mans is voor Alonso een volgende stap in het voltooien van de 'Triple Crown'

Dit bestaat uit het winnen van de GP van Monaco, de Indy500 en de 24 uur van Le Mans. De GP van Monaco heeft Alonso inmiddels al op zijn naam geschreven, terwijl hij vorig jaar voor het eerst deelnam aan de Indy500. Daar moest Alonso vlak voor het einde van de wedstrijd echter opgeven met motorische problemen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen