Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Alonso gaat bij Toyota testen voor 24 uur van Le Mans'

De kans is aanwezig dat Fernando Alonso volgend jaar naast de 24 uur van Daytona ook de 24 uur van Le Mans gaat rijden. De Spanjaard heeft naar verluid al een stoeltje geschuimd bij Toyota en gaat aan het einde van het seizoen ook testen voor het team.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Alonso zal gaan deelnemen aan de 24 uur van Daytona, die eind januari 2018 zal worden verreden. Het is geen geheim dat de tweevoudig wereldkampioen ook graag meedoet aan de 24 uur van Le Mans. Die kans wordt hem wellicht geboden door Toyota, waar hij volgens geruchten zelfs al een stoeltje heeft gepast.

Daarnaast gaat Alonso waarschijnlijk aan het eind van het seizoen een test afleggen voor Toyota in Bahrein. Hij zal de auto tijdens de test delen met de 19-jarige Thomas Laurent, die volgend jaar ook in de Toyota zal rijden. Een deelname aan de 24 uur van Le Mans is voor Alonso een volgende stap in het voltooien van de 'Triple Crown' . Dit bestaat uit het winnen van de GP van Monaco, de Indy500 en de 24 uur van Le Mans. De GP van Monaco heeft Alonso inmiddels al op zijn naam geschreven, terwijl hij vorig jaar voor het eerst deelnam aan de Indy500. Daar moest Alonso vlak voor het einde van de wedstrijd echter opgeven met motorische problemen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi