Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso geeft Aston Martin een boost na de testdagen

Fernando Alonso spreekt vol lof over de nieuwe Aston Martin-bolide voor 2024 na de testdagen in Bahrein.

Alonso Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vorig jaar wist Aston Martin in de beginfase van het seizoen nog zes van zijn in totaal acht podiumplaatsen te scoren, maar naarmate het seizoen vorderde vielen ze steeds verder terug in het klassement. Fernando Alonso kreeg het nog twee keer voor elkaar om op het podium te staan in de tweede helft van het 2023-seizoen: een tweede plek in Zandvoort en een derde plek in Sao Paulo. Mede door de prestaties van Alonso steeg het team naar de vijfde plek in het constructeurskampioenschap, terwijl het team in 2022 het seizoen nog op P7 afsloot.

Inmiddels zitten de drie wintertestdagen van het 2024-seizoen erop en gaan we langzaam naar de eerste race van het jaar, de Grand Prix van Bahrein. Alonso trekt na deze drie testdagen de conclusie dat de bolide 'een stap vooruit' is vergelijken met de voorganger. Hij heeft de ambitie om aankomend seizoen zijn eigen resultaten te verbeteren: "De auto is een stap vooruit en de auto voelt beter aan."

Ideeën komen overeen

De tweevoudig wereldkampioen reed de elfde tijd als de data van de drie dagen gecombineerd wordt, maar zijn teamgenoot Lance Stroll reed de zesde tijd, en bovendien wist Alonso 183 ronden af te werken gedurende de testdagen.

Ondanks dat er op het gebied van data nog niet veel conclusies te trekken vallen, verschijnt er bij de Spanjaard een glimlach op zijn gezicht. "Hij (de auto, red.) presteert beter, dus we zijn blij met de data en we zijn blij met het gevoel."

Maar Alonso is van mening dat elk team op de grid een verbetering heeft doorgemaakt. "Ik denk dat iedereen dit jaar een stap vooruit heeft gezet. We zien de concepten van de auto's en de ideeën komen bij iedereen meer overeen. Dus ik denk dat het dicht bij elkaar zit en heel intens gaat worden."

Weinig tijd

Het waren een aantal intense dagen in Bahrein: "Het is altijd een ongelofelijk gevoel als je naast deze auto staat en voor de allereerste keer met je team de auto test waar je de komende 11 maanden in gaat zitten."

Het enige waar Alonso minder positief over is, is de duur van de testdagen. De Spanjaard heeft zich eerder er al over uitgelaten dat hij veel liever 4 testdagen zou zien, 2 dagen per coureur. Het is nu lastig in te schatten voor hem waar het team nu precies op de grid staat in vergelijking met de rest van het veld. "Het is op dit moment erg intens, omdat alles voor ons (coureurs, red.) is samengeperst in anderhalve dag. Tegelijkertijd probeer je erachter te komen waar je staat qua volgorde. Er gebeurt van alles."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs