Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso geeft Hamilton veeg uit de pan na uitspraak over snelle Verstappen

Is de Red Bull RB19 de meest dominante F1-bolide ooit? Fernando Alonso is het niet eens met die stelling, nadat Lewis Hamilton zich rot schrok van de snelheid van Max Verstappen in Saoedi-Arabië.

Max Verstappen moest de GP van Saoedi-Arabië twee weken geleden starten vanaf de vijftiende plek na een probleem in de kwalificatie. Tijdens de race klom hij op richting de tweede plek en zag onder meer Lewis Hamilton de Nederlander langszij komen. De snelheid waarmee de Red Bull voorbij zoefde, deed Hamilton schrikken. Nog nooit had hij zo'n dominante F1-auto gezien, zo riep hij na afloop. Zelfs zijn eigen Mercedes-bolides uit de hoogtijdagen van het team uit Brackley waren nooit zo snel, claimde de zevenvoudig kampioen.

Alonso reageert

In een interview met het Franse L'Equipe wordt Fernando Alonso gevraagd naar die claim van Hamilton. De Spanjaard zit duidelijk niet op een lijn met zijn Mercedes-rivaal. "Ik ben het daar totaal niet mee eens", zo is zijn reactie. "Vorige week in Saoedi-Arabië finishte ik twintig seconden achter Checo en Max. Hamilton en Nico Rosberg reden in 2014 en 2015 een minuut voor de rest! Lewis heeft een kort geheugen. Hij wordt oud."

Alonso plaagt

Volgens Alonso is het tegenwoordig te merken aan Hamilton dat het materiaal in deze sport veel verschil kan maken. "Met een normale auto kan je zien dat Lewis zwakke plekken heeft." "Voorheen reed hij in zijn eentje, of samen met zijn teamgenoot (vooraan, red.). Hij heeft het record aan polepositions, maar dit seizoen staat hij al 2-0 achter tegen zijn teamgenoot Russell. Het laat zien hoe belangrijk de auto als factor is", aldus de tweevoudig kampioen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'