Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso geeft update over contractgesprekken met Alpine

Fernando Alonso is één van de coureurs van de grid die nog niet zeker is van een stoeltje voor volgend jaar. De tweevoudig wereldkampioen kwam terug in de Formule 1 om te winnen, maar dat is sinds zijn terugkeer nog niet gelukt.

Fernando Alonso begon zijn Formule 1-carrière in 2001 op 19-jarige leeftijd. Nu staat er nieuw talent, zoals Oscar Piastri, te springen om het stoeltje letterlijk en figuurlijk van hem over te nemen. Maar de inmiddels 40-jarige coureur is er nog steeds op gebrand om races te winnen in de koningsklasse van de autosport. Eind dit jaar loopt het contract van de Spanjaard bij Alpine af. Hoewel Alonso dit seizoen prima resultaten boekt, is volgens de tweevoudig wereldkampioen nog niet zeker of hij ook volgend jaar voor het Franse team zal rijden. "Tijdens de zomerstop of in de komende paar weken ga ik erover praten met het team. We moeten het eens worden over bepaalde zaken", vertelt de Spanjaard ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365. "Wat zijn hun verwachtingen en wat is de volgende stap in het project?", zijn vragen die Alonso heeft. "Ik voel me in ieder geval thuis bij Alpine, maar dat biedt geen garantie (om te blijven, red.)."

Alonso is 'terug op het niveau van vroeger'

Alonso keerde in 2021 na twee jaar afwezigheid terug in de Formule 1 en was erop gebrand om races te winnen. Vorig jaar in Qatar mocht hij weer proeven van de champagne toen hij derde werd, maar een overwinning bleef tot dusver nog uit. "Ik mis het winnen en het vechten voor podiums en meer. Maar tegelijkertijd geniet ik, omdat het als het ware een race tegen jezelf is. Ik probeer een betere versie te zijn van mezelf dan dat ik was in 2018." Hoewel Alonso vorig jaar een podium behaalde en een sterk staaltje verdedigden tegen Lewis Hamilton in Hongarije, vertelt de Spanjaard dat hij toen nog niet op de toppen van zijn kunnen presteerde. "Dit jaar voelt het alsof ik optimaal presteer. Ik heb het gevoel dat ik prestaties kan leveren die men van tevoren misschien niet had verwacht. Dat is altijd mijn kracht geweest in mijn carrière en ik heb het gevoel dat ik terug ben op dat niveau."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden