Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso geeft waarschuwing af na aftroeven Verstappen en collega's

Fernando Alonso was de snelste man van de donderdag in Djedda, maar dat wil volgens hem weinig zeggen. Hij waarschuwt dan ook voor overhaaste conclusies.

Alonso Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een P2 en P1 in de vrije trainingen op donderdag in Saoedi-Arabië was Fernando Alonso de beste man van de dag. In VT2 stond hij bovenaan, terwijl de training vanwege haar tijdstip op de dag het meest representatief is voor de kwalificatie en de race.

Tenminste, Alonso zelf is na afloop van mening dat er niet te veel conclusies moeten worden getrokken aan de hand van zijn prestatie, zo vertelt hij in aanloop naar de vrijdag in Djedda.

"Ik voelde me goed in de auto. Het is altijd mooi om de snelste te zijn in een sessie, maar het is slechts een vrije training dus we blijven met beide voeten op de grond en focussen ons op onszelf."

Positieve dag

Toch kan Alonso niet ontkennen dat de donderdag vlekkeloos is verlopen voor zijn team, al benadrukt hij nogmaals dat zijn prestatie geen garantie hoeft te geven voor toekomstig succes in Saoedi-Arabië.

"We weten niet wat de anderen hebben gedaan qua motorstand en qua brandstof aan boord, dus we moeten niet teveel conclusies trekken aan de hand van het scorebord. Hoe dan ook: het was een positieve dag."

"Problemen kenden we niet met onze auto, we hebben ons programma af kunnen werken. In het proces hebben we de set-up van de AMR24 verder kunnen verfijnen om meer performance uit de auto te kunnen persen", zo sluit de Spanjaard af.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"