Alonso geniet ondanks 'falende' wedstrijdleiding van GP Japan

07 okt. 2018 14:00 René Oudman 0 reacties
Tweemaal in zijn carrière won Fernando Alonso de Grand Prix van Japan, in de editie van 2018 speelde de Spanjaard totaal geen rol. De McLaren-rijder had zich ondanks naar eigen zeggen 'mijn beste ronde ooit' te hebben gereden op het circuit van Suzuka als achttiende gekwalificeerd, om als veertiende over de streep te komen.

Alonso, die aan zijn afscheidstour bezig is, probeerde nog enigszins opgewekt over te komen na het treffen in Japan. Ook al had hij geen punten gescoord, gevochten had hij wel op Suzuka.

"Ik heb genoten", spreekt Alonso zonder cynisch over te komen, naderhand. "De eerste ronde verliep heel erg goed. In de Esses heb ik jongens buitenom en binnendoor in kunnen halen en in de slotfase had ik een leuk duel met een Williams en met Marcus Ericsson, al had die laatste het lastig vanwege zijn oude banden."

"Het was een intense race, ook al waren we het hele weekend veel te langzaam", relativeert Alonso. "Zowel in de kwalificatie als in de race kwamen we hopeloos tekort." De Formule 1-wereldkampioen van 2005 en 2006 kreeg in de openingsfase van de wedstrijd vijf tellen straf aan zijn broek, vanwege het voordeel halen van het afsteken van de baan.

Alonso was zich overigens totaal niet vinden in de straf. "Dit toont andermaal hoe droevig het met de Formule 1 is gesteld op het moment. Je bevindt je aan de buitenkant voor een bocht, je tegenstander verremt zich en jij moet door het grind. Je tegenstander biedt zijn excuses aan voor zijn foutje, maar jijzelf krijgt een straf. Al met al zal het niet veel veranderen: als je de straf niet ontvangt eindig je misschien als twaalfde, in plaats van veertiende", briest de afzwaaiende McLaren-rijder.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen