Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso geniet van gevecht met 'agressieve' Max Verstappen

Fernando Alonso is het nieuwe Formule 1-seizoen sterk begonnen met de vijfde plaats. Een lekkere opsteker na drie moeizame jaren. De Spanjaard is dan ook zeer trots op McLaren en zegt te hebben genoten van zijn gevecht met Max Verstappen.

" Het was gewoon een goede race" , zo vertelt Fernando Alonso na afloop van de race in gesprek met Ziggo Sport . "Het team heeft afgelopen winter fantastisch werk geleverd. We moesten de auto heel laat aanpassen aan de nieuwe Renault-motor. We kwamen pas laat met enkele updates, dus we wisten niet zeker waar we zouden staan." "Nu blijkt dat we met twee auto's in de punten kunnen rijden. Dat is gewoon een goed begin en er komt nog meer aan.'

Fernando Alonso was het tweede deel van de race in gevecht verwikkeld met Max Verstappen, die hij tot de streep achter zich wist te houden. 'Een mooi duel', vindt Alonso. "Als je Verstappen in je spiegels ziet rijden, weet je dat je op je hoede moet zijn. Hij staat immers bekend om zijn agressieve inhaalacties." "Je moet in gevecht met Max voorzichtig zijn en strakke lijnen blijven rijden. Maak je een foutje, dan weet je zeker dat hij daarvan profiteert en je passeert. Maar uiteindelijk hielden we hem achter ons."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"