Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Alonso: "Geweldig wat de F1-wereld allemaal voor me geregeld had"

Fernando Alonso was misschien wel de man die het meest in de spotlights stond op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Niet vanwege zijn prestaties op de baan, maar wel vanwege zijn naderende afscheid.

Halverwege het seizoen kondigde Fernando Alonso aan bezig te zijn aan zijn laatste seizoen in de Formule 1. Daarom werd hij dit weekend extra in het zonnetje gezet, iets wat de tweevoudig wereldkampioen erg kon waarderen.

"De support die ik dit weekend heb mogen ontvangen en alles wat de Formule 1 om mijn persoon heen geregeld heeft dit weekend is overweldigend. Daar spreekt heel veel respect uit en daarvoor kan ik iedereen niet genoeg bedanken", zo laat Alonso in gesprek met Ziggo Sport weten.

"Als klap op de vuurpijl escorteerden Lewis Hamilton en Sebastian Vettel mij na het vallen van de vlag naar de startgrid, wat ik een erg mooi gebaar vond."

Fernando Alonso werd na de race uitgeroepen tot Driver of the Day, volgens Ziggo Sport-reporter Jack Plooij voornamelijk dankzij de Nederlandse fans: "Die stemmen toch altijd op Max Verstappen?", reageert Alonso gevat. "Volgend jaar als ik er niet meer ben vast en zeker weer wel."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona