Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: "Geweldig wat de F1-wereld allemaal voor me geregeld had"

Fernando Alonso was misschien wel de man die het meest in de spotlights stond op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Niet vanwege zijn prestaties op de baan, maar wel vanwege zijn naderende afscheid.

Halverwege het seizoen kondigde Fernando Alonso aan bezig te zijn aan zijn laatste seizoen in de Formule 1. Daarom werd hij dit weekend extra in het zonnetje gezet, iets wat de tweevoudig wereldkampioen erg kon waarderen.

"De support die ik dit weekend heb mogen ontvangen en alles wat de Formule 1 om mijn persoon heen geregeld heeft dit weekend is overweldigend. Daar spreekt heel veel respect uit en daarvoor kan ik iedereen niet genoeg bedanken", zo laat Alonso in gesprek met Ziggo Sport weten. "Als klap op de vuurpijl escorteerden Lewis Hamilton en Sebastian Vettel mij na het vallen van de vlag naar de startgrid, wat ik een erg mooi gebaar vond." Fernando Alonso werd na de race uitgeroepen tot Driver of the Day, volgens Ziggo Sport-reporter Jack Plooij voornamelijk dankzij de Nederlandse fans: "Die stemmen toch altijd op Max Verstappen?", reageert Alonso gevat. "Volgend jaar als ik er niet meer ben vast en zeker weer wel."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024