Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Trotse Alonso haalt uit naar concurrerende teams: "Daar ontbreekt het hen aan"

Wat Fernando Alonso betreft is zijn overtuigende optreden in de Formule 1 Grand Prix van Bahrein een logisch gevolg van één kernkwaliteit. En juist daar ontbreekt het de concurrentie aan, meent de Spanjaard.

Alonso Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Was het gek dat er vraagtekens werden geplaatst bij de overstap van Fernando Alonso van Alpine naar Aston Martin? Nee, helemaal niet, want slechts weinigen hadden kunnen vermoeden dat Aston Martin een stap zou zetten die hen langszij en misschien wel voorbij Ferrari en Mercedes brengt.

Maar Alonso zag wél wat er mogelijk was. Hij is dan ook helemaal niet verbaasd over die derde plaats in de Formule 1 Grand Prix van Bahrein. Als RacingNews365 hem vraagt of zijn optreden hét bewijs is dat de nieuwe regels om het veld dichter bij elkaar te brengen werken, antwoordt hij ontkennend. Immers, met die nieuwe regels heeft het volgens Alonso niks te maken.

"Dat denk ik niet. Ik denk dat je vooral de visie en de ambitie van iemand als Lawrence Stroll (teameigenaar, red.) nodig hebt. En anders wel ons leiderschap en management. De kansen die er liggen zijn voor iedereen gelijk, maar slechts één team lijkt werkelijk alles te willen doen wat er voor nodig is om te winnen."

"En ik ben ontzettend trots dat ik deel uitmaak van die partij", zo klinkt het stellig. Die stelligheid krijgt bijval van de man naast hem, Max Verstappen: "Fernando heeft helemaal gelijk. Hij heeft het goed samengevat. Het maakt niet uit of het gaat om de huidige generatie auto's of de vorige. Als de juiste mensen het team runnen en met met de absolute wil om te winnen de juiste mensen worden aangenomen, is alles mogelijk."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull delen dreun uit in Bahrein

De kop is eraf! De GP van Bahrein is verreden, tijd voor een tussenbalans. Of kunnen we met de voorsprong van Verstappen al spreken van een eindbalans? Dimmers, Coronel en Mosterdijk aan het woord.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez