Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso haalt vernietigend uit naar nieuwe wedstrijdleider F1: "De kennis ontbreekt"

Fernando Alonso is geen fan van de nieuwe wedstrijdleiders in de Formule 1. En dat is nog een understatement. Volgens de Spanjaard ontbreekt het bij sommige van de nieuwe mensen aan de kennis om hun vak goed uit te oefenen.

Ocon crash Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De vraag aan Fernando Alonso ten overstaan van onder andere RacingNews365 is glashelder: "Doen de nieuwe wedstrijdleiders hun werk beter dan de mensen die vorig jaar de scepter zwaaiden in de Formule 1?'' Zijn antwoord laat niets aan duidelijkheid te wensen over.

"Het kan nog steeds veel beter, daar hebben we al meerdere voorbeelden van gezien", zo begint hij met een zeer ernstige blik. "Je moet een zekere mate van verstand hebben van racen voordat je een wedstrijdleider kunt worden, maar aan die kennis ontbreekt het op dit moment."

Alonso hoopt dit weekend op verbetering

De kritiek richt zich meer specifiek op Niels Wittich en in mindere mate op Eduardo Freitas: "Die is dit weekend voor het eerst wedstrijdleider en heeft wat meer ervaring in hogere raceklassen. Daardoor zullen bepaalde zaken misschien beter verlopen, maar het was niet best." Overigens doet geen enkele wedstrijdleider zijn taak alleen. Freitas was in eerdere races al de 'sidekick' van Wittich.

Alonso wijst naar de ongelukken van Carlos Sainz en Esteban Ocon op hetzelfde punt op het circuit van Miami als onderbouwing voor zijn kritiek. De snelheid daar was laag, maar door het feit dat er enkel een betonnen muur stond, was de impact groot en kampten Sainz en Ocon beiden met blessures. De roep om een andere barrière was er, maar was aan dovemans oren gericht.

"Maar niemand deed iets. Dus op het moment dat je geen kennis van zaken over racen hebt, wordt het heel lastig om met elkaar in gesprek te gaan."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen