Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso heeft in de jacht op Red Bull goed nieuws over zijn upgrades

Fernando Alonso eindigde de vrijdag in Spanje als de enige coureur die in de buurt van Max Verstappen kon blijven. Hij merkt dat zijn Aston Martin-updates werken.

Alonso Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aston Martin kwam met een reeks updates naar Spanje, waar men de volgende stap hoopt te zetten in de achtervolging op Red Bull. Aan het einde van de dag stond Fernando Alonso in VT2 slechts 0,17 seconden achter Max Verstappen en was hij sneller dan Perez.

Goed nieuws dus. Toch wil hij niet teveel letten op de tijden. Wel merkt hij dat alle updates naar behoren werken. "Het zit zo dicht op elkaar! Een of twee tienden van een seconde meer of minder kan voor een hele andere positie zorgen op het scorebord. Focus je dus niet teveel op de tijden."

"We hebben ons programma deze vrijdag af weten te werken, dus dat is goed. We hebben geleerd over de banden, maar het circuit is wat langzamer dan verwacht. Er valt dus nog wat tijd te vinden. Aan de set-up zullen we nog wat moeten werken, maar het was een productieve vrijdag."

Absoluut

"De updates helpen, absoluut", zo vervolgt de lokale held zijn verhaal. "Er is geen nieuw onderdeel dat de performance niet helpt. Dat is dit jaar altijd al zo geweest bij Aston Martin, dus daar ben ik blij mee. Laten we op zaterdag zien waar we eindigen als iedereen full power gaat in de kwalificatie."

Alonso geniet van alle steun die hij in Spanje krijgt van zijn landgenoten. Op de tribunes zijn vooral de Aston Martin-kleuren prominent aanwezig, tot tevredenheid van de tweevoudig kampioen. Het doet hem denken aan zijn hoogtijdagen toen hij nog voor Renault reed.

"Ik zie veel groen op de tribunes, dus dat is geweldig. Het doet me denken aan 2005, 2006, toen alles één kleur was. Ik voel de steun en de energie. In de auto hoor ik ze niet, maar ik voel hoe enthousiast de fans zijn."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024