Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alonso hekelt betrouwbaarheid Alpine na nieuwe uitvalbeurt: "Dit doet pijn"

Fernando Alonso verbrak in Singapore het record van meeste Grands Prix ooit in de Formule 1. Helaas moest de Spanjaard de race vroegtijdig verlaten door motorproblemen, tot zijn grote frustratie.

Alonso Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso zette tijdens de Grand Prix van Singapore een nieuw Formule 1-record neer. De Spanjaard stond namelijk voor de 350e keer aan de start van een Grand Prix en verbrak daarmee het record van Kimi Raikkonen.

Het raceweekend gedurende welke hij deze unieke mijlpaal bereikte, begon nog goed, nadat Alonso zich kwalificeerde op P5. Hij reed een lange tijd in de punten en wist Max Verstappen al tien ronden achter zich te houden toen zijn Alpine-bolide in ronde 21 te maken kreeg met motorproblemen. De 41-jarige coureur kon zijn race niet vervolgen.

Niet veel later moest ook teamgenoot Esteban Ocon eraan geloven. Ook zijn bolide kwam tot stilstand na problemen met de Renault-krachtbron. Een flinke klap voor het team aangezien de coureurs van rivaal McLaren op de plekken vier en vijf finishten en daarmee Alpine inhaalden in het constructeurskampioenschap.

"Het is spijtig om vroegtijdig de race te moeten beëindigen en het betekent dat we een behoorlijk aantal punten in het kampioenschap zijn misgelopen", laat een bedroefde Alonso weten. "Ik denk dat we naar de positieve punten moeten kijken; we kunnen weer erg trots zijn op onze performance dit weekend. We vochten in de kwalificatie voor de top vijf en zes en dat gold ook voor de race."

"Het was een erg lastig race in deze barre omstandigheden en het was moeilijk om de droge lijn op de baan te zien verschijnen. Volgend weekend hebben we weer een race dus we kunnen ons in ieder geval meteen richten op Japan, om daar punten te scoren."

Alonso: "Eén van mijn beste jaren"

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Alonso kostbare punten verloor door problemen met de A522. Denk bijvoorbeeld aan de race in Monza. De Spanjaard noemt het gebeuren pijnlijk, aangezien het juist één van zijn beste seizoen van zijn gehele carrière is, zo laat hij weten.

"Het doet pijn om te bedenken dat we in een van mijn beste jaren we meer dan 60 punten hebben verloren door betrouwbaarheidsproblemen. Daar ben ik dus niet blij mee. Als je zestig punten aan mijn score toevoegt in de stand, dan zijn we denk ik van een ander niveau."

"Maar het positieve en het belangrijkste in dit jaar was om terug te komen op het beste niveau, dus ik weet zeker dat er nog mooie dingen komen. Dit was een van mijn beste weekenden van het jaar. Bedankt voor alle liefde en eindeloze steun."

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"