Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso hekelt betrouwbaarheid Alpine na nieuwe uitvalbeurt: "Dit doet pijn"

Fernando Alonso verbrak in Singapore het record van meeste Grands Prix ooit in de Formule 1. Helaas moest de Spanjaard de race vroegtijdig verlaten door motorproblemen, tot zijn grote frustratie.

Fernando Alonso zette tijdens de Grand Prix van Singapore een nieuw Formule 1-record neer. De Spanjaard stond namelijk voor de 350e keer aan de start van een Grand Prix en verbrak daarmee het record van Kimi Raikkonen. Het raceweekend gedurende welke hij deze unieke mijlpaal bereikte, begon nog goed, nadat Alonso zich kwalificeerde op P5. Hij reed een lange tijd in de punten en wist Max Verstappen al tien ronden achter zich te houden toen zijn Alpine-bolide in ronde 21 te maken kreeg met motorproblemen. De 41-jarige coureur kon zijn race niet vervolgen. Niet veel later moest ook teamgenoot Esteban Ocon eraan geloven. Ook zijn bolide kwam tot stilstand na problemen met de Renault-krachtbron. Een flinke klap voor het team aangezien de coureurs van rivaal McLaren op de plekken vier en vijf finishten en daarmee Alpine inhaalden in het constructeurskampioenschap. "Het is spijtig om vroegtijdig de race te moeten beëindigen en het betekent dat we een behoorlijk aantal punten in het kampioenschap zijn misgelopen", laat een bedroefde Alonso weten. "Ik denk dat we naar de positieve punten moeten kijken; we kunnen weer erg trots zijn op onze performance dit weekend. We vochten in de kwalificatie voor de top vijf en zes en dat gold ook voor de race." "Het was een erg lastig race in deze barre omstandigheden en het was moeilijk om de droge lijn op de baan te zien verschijnen. Volgend weekend hebben we weer een race dus we kunnen ons in ieder geval meteen richten op Japan, om daar punten te scoren."

Alonso: "Eén van mijn beste jaren"

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Alonso kostbare punten verloor door problemen met de A522. Denk bijvoorbeeld aan de race in Monza. De Spanjaard noemt het gebeuren pijnlijk, aangezien het juist één van zijn beste seizoen van zijn gehele carrière is, zo laat hij weten. "Het doet pijn om te bedenken dat we in een van mijn beste jaren we meer dan 60 punten hebben verloren door betrouwbaarheidsproblemen. Daar ben ik dus niet blij mee. Als je zestig punten aan mijn score toevoegt in de stand, dan zijn we denk ik van een ander niveau." "Maar het positieve en het belangrijkste in dit jaar was om terug te komen op het beste niveau, dus ik weet zeker dat er nog mooie dingen komen. Dit was een van mijn beste weekenden van het jaar. Bedankt voor alle liefde en eindeloze steun."

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"