Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Fernando Alonso

Alonso hoeft niet op McLaren te rekenen: "Wij hebben Sainz en Norris"

In zijn zeventien Formule 1-seizoenen omspannende carrière op het hoogste autosportniveau kwam Fernando Alonso gedurende vijf jaren uit voor het team van McLaren. De nu 37-jarige Spanjaard keerde de koningsklasse aan het einde van 2018 de rug toe, om de deur wat betreft een terugkeer op een kiertje te houden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Voorafgaande aan het seizoen 2019 werd in de wandelgangen geroepen dat Alonso wellicht een aantal vrije trainingen op vrijdag voor zijn rekening zou nemen, om zo nu en dan de McLaren MCL34 aan de tand te kunnen voelen. Aan de hand daarvan zou Alonso een keuze kunnen maken om misschien terug te keren voor de jaargang 2020.

De aankondiging van McLaren dat Renault-reserve Sergey Sirotkin voor het restant van dit seizoen tevens voor hun stal fungeert als invaller, mocht de vaste rijders iets overkomen, doet echter vermoeden dat Alonso op de achtergrond is verdwenen. McLaren-teambaas Andreas Seidl verklaarde ten overstaande van onder meer RacingNews365 dat Alonso nog altijd deel uitmaakt van het team, maar niet hoeft te rekenen op Formule 1-meters.

"Wij hebben op dit moment geen plannen om Fernando weer in de Formule 1-wagen van McLaren te zetten", is Seidl duidelijk. "We zijn erg blij met Carlos Sainz en Lando Norris. Zij doen het momenteel fantastisch en laat het duidelijk zijn dat ik me op dat tweetal focus. Fernando is, als ambassadeur van het merk, nog altijd onderdeel van McLaren. Binnenkort bespreken we waar zijn toekomst ligt. De focus wat betreft het Formule 1-team ligt bij Carlos en Lando."

Alonso won ruim een week geleden voor de tweede maal in zijn loopbaan de legendarische 24-uursrace van Le Mans. De Spanjaard maakt er geen geheim van zijn pijlen te richten op de Indianapolis 500. Die race wordt echter pas over elf maanden weer gehouden. Wat Alonso in de tussentijd gaat doen, is nog onduidelijk. De tweevoudig wereldkampioen heeft namelijk net zijn Toyota-contract ingeleverd en zal dus niet voltijd verder racen in het WEC.

6 reacties