Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso hoopvol na GP België: "Goed nieuws voor de zomerstop"

Fernando Alonso kijkt tevreden terug op een moeilijk weekend met wisselende weersomstandigheden op het circuit van Spa-Francorchamps.

Aston Martin presteert wisselvallig dit seizoen. Tijdens de eerste races van het jaar was Fernando Alonso regelmatig op het podium te vinden, maar dit werd gedurende het seizoen zich vorderde steeds minder. Na de Grand Prix van België gingen de twee coureurs naar huis met een vijfde en negende plaats. Een beter resultaat dan in de sprintrace op zaterdag, waar Alonso uitviel en teamgenoot Lance Stroll niet verder kwam dan de elfde plek. Tweevoudig wereldkampioen Alonso blijft het vertrouwen houden in het team van Aston Martin. Hij merkte tijdens de Grand Prix van België zelfs vooruitgang ten opzichte van voorgaande races: "Ik voel me zeker competitiever dan tijdens de laatste paar races. Het was geen makkelijk weekend om in het ritme te komen, met de natte kwalificaties en de steeds veranderende baan. Hierdoor hadden we niet veel ervaring op een droge baan."

Bang dat hij zou terugvallen

De Spanjaard liet na de GP weten geluk te hebben gehad bij de start: "Voor Eau Rouge had ik al een paar plekken gepakt. Ik was een beetje bang dat we zouden terugvallen omdat het tempo niet genoeg zou zijn om onze positie te behouden, maar het ging goed, de auto voelde snel aan. We hebben een Mercedes en een McLaren achter ons gehouden, dus we zaten in de mix en dat is goed nieuws voor de zomerstop." Over de set-up en de weersomstandigheden kan hij duidelijk zijn. "Het was hetzelfde voor iedereen. Ik denk dat op McLaren na we allemaal gekozen hadden voor een droog weer set-up. Maar wat meer van invloed was, waren de wisselende weersomstandigheden. We hebben het gehele weekend geen twee ronden achter elkaar met dezelfde omstandigheden gereden. Het werd droger en droger, en uiteindelijk ook tijd voor slicks . En dat was gedurende de kwalificaties met dit sprintformat." De tweevoudig wereldkampioen ging vroeg naar binnen voor mediums, maar werd daarna achterna gezeten door Yuki Tsunoda op versere banden. "We wilden niet meer posities kwijtraken. Dus dat hadden we misschien zo moeten doen." Toch eindigt hij met een positieve noot: "De auto voelde snel en het team heeft weer fantastisch werk geleverd, zowel bij de strategie als de pitstops. We hebben zaterdag ook een paar plekken gepakt, ook al hebben we die race niet uitgereden. Maar de auto voelde weer normaal aan op zondag. We hadden wat ideeën na Hongarije en Silverstone en het team heeft de set-up wat veranderd. Dat loonde."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"