Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso hunkert naar strijd met Verstappen en Perez: "Wil meer dan P3"

Fernando Alonso staat pas sinds begin dit jaar weer op een Formule 1-podium en dat smaakt naar meer. Maar of het hoogste treetje van het podium dit jaar haalbaar is...

Eigenlijk heeft de Spanjaard weinig te klagen. In 2021 haalde hij dan wel een podiumplek voor Alpine, maar daarvoor was de laatste keer tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2014. Toch is hij de laagste tree op het podium na vier derde plekken en vijf races al zat: "We willen een stap hoger op het podium staan, we willen naar P2 en uiteindelijk willen we ook de kans hebben om een race te winnen", laat de altijd vechtlustige Alonso weten aan onder andere Racingnews365 .

"Om eerlijk te zijn moeten we eerder naar achter kijken dan naar voren"

De tweevoudig wereldkampioen probeert zijn kansen voor dit jaar in te schatten, en het komt erop neer dat er alleen een mogelijkheid op een hogere podiumplaats is wanneer Red Bull een slechte dag heeft. "Op dit moment is Red Bull beter dan dat wij zijn. Ze zijn sterker, sneller en betrouwbaarder, dus ja. Als er een mindere dag voor hen is, dan is er een mogelijkheid om een race te winnen." "Ik denk eerlijk gezegd dat het dit jaar moeilijk wordt om dichtbij de Red Bulls te komen. Het gat is best groot, ook al hebben wij onze beste racesnelheid ooit. Ik denk dat we in Miami het dichtst bij de Red Bulls eindigden in een race zonder safety cars. Maar het seizoen is nog lang." Het is voor de Aston Martin-coureur dus ook meer van belang om naar de auto's achter hem te kijken dan de auto's voor hem: "Als ik eerlijk ben, denk ik dat we voornamelijk achterom moeten kijken in plaats van naar voren. We moeten proberen Mercedes en Ferrari achter ons te houden in het constructeurskampioenschap. We moeten accepteren dat Red Bull het beter doet dan iedereen en dat wij het zelf beter zullen moeten doen om een kans te kunnen maken."

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco