© McLaren

Nieuwsoverzicht

Alonso: 'Ik ben een van de beste Formule 1-coureurs aller tijden'

09 jun. 2018 11:11 Ruud Dimmers 0 reacties
Als broekie begon Fernando Alonso in 2001 aan zijn Formule 1-carrière. De tweevoudig wereldkampioen rijdt dit weekend zijn 300e Grand Prix. Een lange en imposante carrière, waarbij Alonso zelf concludeert dat hij een van de beste F1-coureurs ooit is.

Alonso telt na 300 Grand Prixs nog altijd mee

"Ik ben een van de beste coureurs die ooit in de F1 heeft geracet. Waarschijnlijk ben ik niet de snelste coureur tijdens de kwalificatie, tijdens de race of in de regen, maar ik scoor een 9,5 op alle onderdelen en daar probeer ik van te profiteren", laat een zelfverzekerde Alonso weten.

In 2001 maakte Alonso zijn debuut bij het achterhoedeteam van Minardi. Zijn talent werd direct opgemerkt door Flavio Briatore die hem naar Renault haalde, waar de Spanjaard zijn grootste successen behaalde. In 2005 en 2006 werd Alonso wereldkampioen. Daarna was hij nog drie keer dicht bij een titel, maar bleef de gedroomde derde titel uit.

"Er zijn wat gemiste kansen in mijn carrière. Ik kon vier of vijf keer wereldkampioen zijn geworden, maar aan de andere kant voelt het als een voorrecht dat ik achttien jaar actief ben in de F1."

"Ik heb veel mooie herinneringen, maar er waren ook veel hoogte- en dieptepunten. Het behalen van mijn twee wereldtitels was zonder twijfel het mooiste moment uit mijn carrière."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen