Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: "Ik rij in 2019 geen volledig seizoen in de IndyCar"

Fernando Alonso houdt zijn toekomstplannen nog even voor zichzelf, maar sluit een volledig seizoen in de IndyCar uit. De kans dat we de snelle Spanjaard in de Indy 500 zien is daarentegen wel groot.

Lange tijd werd aangenomen dat Fernando Alonso in 2019 actief is in de IndyCar. Een optie die de ervaren Spanjaard nog altijd niet uitsluit, maar van een volledig seizoen zal geen sprake zijn. De bekendmaking van McLaren dat het in 2019 niet instapt in de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1 deert Alonso dan ook niet. "Dit wist ik al sinds augustus en is niet van invloed op mijn toekomstplannen. Ik ben naar Amerika geweest om een IndyCar te testen en het gevoel te ervaren. Dat McLaren niet instapt verandert niets voor mij", laat hij de media in Austin weten. "Mijn plannen voor 2019 heb ik al enkele maanden duidelijk, maar we moeten nog wat zaken afronden. Het wordt een combinatie van diverse plannen en als alles geregeld is zal ik deze presenteren."

De Indy 500 staat zeker op het lijstje van Alonso. In 2017 verraste de Spanjaard door grote delen van de legendarische oval-race aan de leiding te rijden, tot zijn Honda-motor in rook opging. De kans dat we Alonso in 2019 terugzien om zijn triple crown te veroveren is groot. "Het is nog even afwachten, maar zoals ik al vaak heb gezegd is de Indy 500 zeer aantrekkelijk. Na de winst in Le Mans is het voor mij nog interessanter geworden." De tripe crown is een onofficiële prijs voor coureurs die drie legendarische races winnen: de Grand Prix van Monaco, de 24 uur van Le Mans en de Indy 500. Alleen Graham Hill wist deze prestatie te bewerkstelligen. Alonso heeft reeds de 24 uur van Le Mans en de Grand Prix van Monaco gewonnen. Winst van de Indy 500 betekent voor hem letterlijk de kroon op zijn carrière.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi