Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: "Ik wil de Formule 1 in stijl verlaten"

Na de Grote Prijs van Abu Dhabi neemt Fernando Alonso afscheid van de Formule 1. Of het een definitief afscheid is of dat de tweevoudig wereldkampioen over enige tijd terugkeert, is nog even afwachten. Vooralsnog zet Alonso zijn indrukwekkende carrière elders voort en wil hij de koningsklasse van de autosport in stijl verlaten.

"De GP van Abu Dhabi wordt ongetwijfeld voor mij erg emotioneel. Het betekent namelijk dat er na zeventien seizoenen een einde komt aan mijn leven als Formule 1-coureur", aldus Alonso in aanloop naar zijn laatste Formule 1-race.

In totaal boekte Alonso 32 overwinningen en stond hij maar liefst 97 keer op het podium, maar na zijn overstap in 2014 van Ferrari naar McLaren bleef het succes uit. Zijn laatste podiumplek dateert van de GP van Hongarije in 2014 toen de Spanjaard in dienst van Ferrari als tweede over de streep kwam achter winnaar Daniel Ricciardo. Ondanks dat Alonso de laatste vijf races buiten de top tien eindigde, hoopt hij dat het hem zondag in Abu Dhabi beter vergaat. "Ik kijk enorm uit naar deze laatste race van het seizoen en zal er alles aan doen om dit seizoen, én dus mijn Formule 1-carrière, met een positief resultaat af te sluiten." De tweevoudig wereldkampioen zet zijn dienstverband met McLaren voort met zijn deelname aan de Indy500 in 2019, maar houdt nog een slag om de arm wat zijn verdere toekomstplannen betreft. "Ik vind het erg leuk dat mijn relatie met McLaren ook na Abu Dhabi verder zal gaan en er komen ongetwijfeld nog een hoop nieuwe uitdagingen op ons pad. Wat de toekomst betreft, dat zie ik vol vertrouwen tegemoet, maar ik sluit zeker niks uit."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs